Anonim

W1 kuća zapadne arhitekture

Londonska praksa West Architecture završila je obnovu viktorijanske gradske kuće za modnog dizajnera.

Klijent Jsen Wintle radio je na interijeru šesterokatnice.

Fotografije je Peter Cook.

Evo nekoliko informacija arhitekata:

-

Modni dizajner Jsen Wintle sa svojim partnerom imenovao je West Architecture da izvrši ponovnu narudžbu i preuređenje šesterokatnice Victorian Townhouse u Londonu W1.

Zgrada potječe iz kasnog devetnaestog stoljeća i prvotno je sagrađena kao pansion. Kako u izvornoj kući nije postojala hijerarhija između poda, visina stropa ostaje prilično konstantna od zemlje do trećeg kata. Tijekom posljednjih 50 godina zgradu je okupirala jedna obitelj i postepeno je propadala, a povremene ad hoc promjene mijenjale su njezine izvorne značajke i ukupni karakter.

Nakon kupovine zgrade početkom 2008. godine, vlasnici su učinkovito kupili školjku, iako iz razdoblja u fantastičnoj središnjoj londonskoj lokaciji. Sažetak je bio crijeva i obnova cijele kuće i vanjskih prostora kako bi se isporučila zgrada koja bi, iako uvijek dom, povremeno poslužila i kao lice Jsenove modne marke pozvanim gostima.

Kuća zauzima prometnu i pretežitu ulicu unutar Fitzrovije. Zbog položaja kuće i buke koju proizvode aktivnosti izvan njega osjećalo se da prizemlje nikada neće zadovoljavati prostor za stanovanje, no donji prizemlje ima potrebnu razinu odvojenosti od ulice, stropove visoke 2, 7 metara, ali malo svjetla,

Zapadna arhitektura odlučila je uvesti atrij dvostruke visine od nižeg prizemlja do zemlje, a ostatak prizemlja posvetiti dolasku i orijentaciji. Unutarnji prozor prozora venebula u prizemlju definira prostor atrija visok šest metara kao objekt, dok smanjena debljina njegove konstrukcije omogućava da se svjetlost i prostor prolijevaju između prizemlja i nižih prizemlja.

Dubina kuće omogućila je preusmjeravanje stubišta izravnim letom dolje iz prizemlja, maksimizirajući prostor na donjim katovima i omogućavajući umetanje praznine dvostruke visine. Novi šest metara visok otvor na stražnjoj uzvisini osvjetljava prostor dvostruke visine i cijeli donji prizemlje koji postaje jarko osvijetljena mirna soba.