Anonim

Odjel za vize švicarske ambasade od strane EXH Design-a

Šangajski dizajnerski studio EXH Design dovršio je proširenje viznog saviljona švicarske ambasade u Pekingu.

Proširenje se sastoji od staklene i bambusove fasade preko čelične konstrukcije.

Unutar novog odjeljka nalaze se uredi, sala za sastanke i poslužiteljska soba

..

Evo nekoliko teksta EXH Dizajna:

-

Odjel za vize švicarske ambasade
Naručitelj: Švicarski savezni građevinski ured
Arhitekt: EXH dizajn

Postojeći vizni paviljon izgrađen 1999. godine čvrsta je građevina od betona i opeke.

Ne može više ispuniti sve veći zahtjev za vizama.

Pristupili smo proširenju radnih područja i svježom predstavljanju Švicarske u Kini.

Koncept je 'vidjeti povijest kroz desetljeće'.

Zadržavamo staru zgradu od opeke, koja je bila svjedok ubrzanog tempa promjena u Kini; i produžio je laganom staklenom fasadom kroz koju se još uvijek mogu vidjeti unutarnje opeke.

Dvije su se arhitekture preklapale tijekom vremena.

Fasada je apstraktna zbirka kineskih znakova sa švicarskom jednostavnošću, koja skriva čeličnu konstrukciju.

Bambus se koristi kao vanjski i unutarnji materijal za označavanje konteksta - Kina.

I kineski i švicarski posjetitelji osjetit će poznati dojam.

Postojeći građevinski sadržaji kao i danas čekaonica za posjetitelje, šalteri i uredi odjeljenja Visa.

Proširenje sadrži dodatne urede, malu sobu za sastanke, poslužiteljsku sobu i toalete.

Zračna brava i nadstrešnica bit će dodani posjetiteljima.

Krov dogradnje će biti zasađen (opsežan sustav travnjaka) iz razloga uštede energije, pod i krov će biti dobro izolirani.