Anonim

Laase za zakladu Singeldingen Lagado Architects

Nizozemska tvrtka Lagado Architects dizajnirala je privremeni javni toaletni blok sa širom otvorenim odjeljcima na krovu, tako da korisnici mogu sjediti na WC-u i gledati u nebo (+ prezentacija).

Lagado Architects osmislili su toaletni blok Easehouse za zakladu Singeldingen, ljetni program s pop-up kafe barom na igralištu Heemraadsparka u Rotterdamu.

"Otvoreni krov učvršćuje ideju da se još uvijek nalazi vani, a osigurava potrebnu ventilaciju", rekao je Verhagen.

"Stabla iznad krova daju zaštićeni i natkriveni osjećaj i bacaju sjene u unutrašnjost i na zatvorene krovne površine", dodao je.

Tamnozelena i smeđa zgrada podijeljena je u dva wc-a, jedan za odrasle i jedan za djecu, uredno podijeljen središnjim ulazom i dijagonalnim korakom.

Krov je skup od četiri trokutasta presjeka, presavijajući se u točku na prednjem ulazu.

Arhitekti Victor Verhagen i Maria Vasiloglou rekli su da su projektirali javni toaletni blok kako bi imao osjećaje niske tehnologije i otvorenosti.

Dizajnirana za upotrebu ljeti, zgrada se može lako rastaviti i transportirati.

Image Plan krova - kliknite za veću sliku

Ostali toaleti predstavljeni na Dezeenu uključuju javne toalete napravljene od jednog zakrivljenog zida ispod sljemenitog krova, vanjski pisoar koji se urezuje u bala sijena i javni toaleti na Novom Zelandu u obliku dinosaura bez glave.

Image Plan prizemlja - kliknite za veću sliku

Pogledajte još wc-a »

Image Fasada - kliknite za veću sliku

Pogledajte još arhitekture i dizajna iz Nizozemske »

Image Fasada - kliknite za veću sliku

Fotografije su arhitekti i Rubén Dario Kleimeer.