Anonim
Esplanade gimnazije i gradske vijećnice u Chellesu by LAN Architecture

Bakreno obložene ploče iza ostakljenog pročelja ove gimnazije francuske tvrtke LAN Architecture proizvode tonirane odraz okolnih zgrada (+ prezentacija).

Pariški studio LAN Architecture također je bio odgovoran za preuređenje okolnog povijesnog središnjeg trga Chellesa u Francuskoj, gdje uvođenje gimnazije u obliku slova L mijenja put između parka i postojećih zgrada.

"Ortogonalni otisak zgrade je paralelan pročeljima srednje škole i gradske vijećnice", ističu arhitekti. "Na ovaj način pomaže se redefinirati i poboljšati urbani prostor kao i putovanje povezati park s crkvom."

Staklene ploče pune visine koje prekrivaju fasadu gimnazije stvaraju refrakcijske refleksije koje smanjuju vizualni utjecaj monolitne forme i pomažu da se ona integrira u svoj milje.

Izbjegavajući bilo kakve tipične sportske reference na vanjštini zgrade, arhitekti su umjesto toga stvorili "fragmentirani urbani kaleidoskop, razlivajući i odražavajući sliku okolnih zgrada kako bi reagirao novom, osjetljivijom vizijom".

Iza stakla, drvene ploče obložene bakrom izvana dodaju dubinu i toplinu refleksijama, istovremeno pomažući prigušiti odjeke unutar sportske dvorane.

Ploče djeluju i kao kreme za sunčanje, omogućujući dnevnu svjetlost da se filtrira kroz staccato praznine duž njihovih gornjih rubova. Kad se sportska dvorana noću osvijetli, iz ovog gornjeg dijela odjekne svjetlost.

Manji kraj zgrade u obliku slova L sadrži urede, logistiku, uslužne prostore i manje prostore za aktivnosti s pogledom na glavnu dvoranu.