Anonim
SANAA je pobijedila na natjecanju Kulturnog centra Taichung

Vijesti: Japanski arhitektonski studio SANAA pobijedio je na natječaju za dizajn kulturnog centra Taichung u Tajvanu.

SANAA-in prijedlog za hrpu iskrivljenih kuboida premašio je prijedloge međunarodnih tvrtki, uključujući Eisenman Architects iz New Yorka i Mass Studies Seoul.

Prozirna mreža će se crtati s rubova krovova kako bi se stvorile zakrivljene zavjese oko zgrada. Kuboidi će sjediti pod kutom jedan prema drugom i preklapati se po uglovima kako bi povezali izložbene prostore, knjižnice i prostore za čitanje unutar novog kulturnog centra Taichung.

Posjetitelji će ući kroz veliku površinu ispod volumena u centru kompleksa. Unutar će se nalaziti tri glavne etaže isprepletene mezaninima.

Tlocrt - kliknite za veću sliku

Spiralna rampa povezat će privatna područja proučavanja, gomilana jedna oko druge u jednom od najvećih prostora. Volumen kompenzacije stvorit će velike natkrivene vanjske prostore i krovne terase, pružajući prostor za sjedenje kafićima.

Plan prve razine - kliknite za veću sliku

SANAA je nedavno predstavila nacrte novog kampusa za vodeću izraelsku školu dizajna i ušao je u uži izbor da osmisli novo sjedište i centar za posjetitelje Nobelove nagrade u Stockholmu.

Plan druge razine - kliknite za veću sliku

Pekinški arhitekti MAD dizajnirali su kongresni centar za Taichung, dok je Stan Allen izgradio paviljon od skela od bambusa na bivšoj zračnoj luci u središnjem tajvanskom gradu.

Dugi dio - kliknite za veću sliku