Anonim

Potopljena kuća De Matos Ryan smjestila se u tajnom vrtu

Ova kuća u Londonu, lokalnog studija De Matos Ryan, sjedi u potonulom dvorištu, okružena tajnim cvjetnim vrtom (+ prezentacija).

De Matos Ryan dizajnirao je Vrtnu kuću za par mladenki koji su željeli dodatni životni prostor za svoje sedmoro djece.

Smještena u vrtu njihove viktorijanske kuće u Batterseaju, nova dvospratna zgrada prvotno je bila planirana kao prilog za najstariju djecu, ali je redizajnirana kako bi bila fleksibilnija nakon dolaska nove bebe.

"S obzirom na položaj, željeli smo da se kuća razlikuje od izvorne kuće, donoseći element iznenađenja i zadovoljstva kad je otkrijete na kraju vrta", rekao je arhitekt Angus Morrogh-Ryan za Dezeen.

"Kuća je postavljena u potonulom modernističkom dvorišnom vrtu, što omogućuje svojim vlasnicima da pobjegnu od drami Londona i opušte se u spokojnom i mirnom okruženju", objasnila je Morrogh-Ryan.

Cvjetnjaci graniče s kućom, a nadstrešnica sa drvećem nudi privatnost susjednih imanja. Tajni uzdignuti vrt nalazi se i izvan dvorišta, a u središtu se nalazi hidromasažna kada.

Donja etaža i dvorište su potopljeni ispod razine tla, dok most povezuje ulicu s glavnim ulazom iznad.

Visoki dvorišni zidovi štite nekretninu od rizika od poplave na obližnjoj rijeci Temzi, uokvirujući vanjski prostor u kojem se najmlađa djeca obitelji mogu igrati pred očima svojih roditelja.

U prizemlju se vanjski zid nastavlja prema nekretnini, a ostakljena vrata se otvaraju kako bi se otvorio dnevni boravak i blagovaonica.