Arhitektura

Frank Gehry otkrio je obnovu Muzeja umjetnosti Philadelphije

Frank Gehry otkrio je obnovu Muzeja umjetnosti Philadelphije
Anonim

Frank Gehry otkriva preuređivanje "ispod radara" za muzej umjetnosti Philadelphije

Vijesti: Frank Gehry otkrio je svoj glavni plan preuređenja i proširenja Muzeja umjetnosti Philadelphije dodajući podzemne galerije koje neće narušiti arhitekturu postojeće zgrade Beaux Arts (+ prezentacija).

Kalifornijski arhitekt Frank Gehry radi na svom prijedlogu za proširenje Muzeja umjetnosti Philadelphije za sedam godina. Umjesto stvaranja nove znamenitosti - kao što je to učinio s Bilbaom Guggenheimom - njegov je dizajn ograničen na postojeći interijer i podzemlje.

"Ono što mi se sviđa kod mene jest da ćete proći pored mene i nećete znati da je Frank Gehry bio tamo. Volim to, volim biti pod radarima", rekao je Gehry u intervjuu koji je snimio muzej.

Gehry kroz muzej planira uspostaviti čistu osi istok-zapad, koju su 1876. dovršili arhitekti Howell Lewis Shay i Julian Abele.

Da bi to omogućio, preselit će dvoranu i stvoriti dva glavna ulazna predvorja, poznata kao dvorana Lenfest i Velika stubišna dvorana, koja će posjetitelje voditi kroz nove i postojeće galerije.

"Počeli smo proučavanjem karaktera ove prekrasne građevine - njezine DNK", rekao je Gehry. "Rijetko je kada kosti postojeće zgrade pokazuju način na koji je možete proširiti."

"Odatle smo koristili značajna sredstva koja su nam dali originalni arhitekti kako bismo stvorili snažan slijed ulaza i cirkulacije koji nove galerije povezuju s postojećom zgradom na način da nove galerije izgledaju kao da su uvijek bile tu." On je rekao. "Moj je cilj da se zgrada osjeća kao jedna koherentna izjava dizajna."

Preko 15 000 četvornih metara novog izložbenog prostora bit će smješteno u podzemlju, ispod istočne terase, a djelomično će biti osvijetljeno velikim kružnim svjetlom.

Te će se nove galerije povezati sa svodovanim podzemnim nogostupom koji prolazi kroz zgradu sa sjevernog ulaza, ali je više od 50 godina zatvoren za javnost kako bi osoblje moglo koristiti kao utovarno područje.

"Tamo je već bilo arhitektonskog nasljeđa, " rekao je Gehry.

"Kad smo prolazili kroz zgradu shvatili smo da sve što trebamo učiniti je slijediti put Yellow Brick, da tako kažem. Sve je bilo tamo i pokazalo nam je što možemo učiniti i kako ovu zgradu transformirati na nešto drugo izvan onoga što jest, a sve je došlo od izvornog arhitekta ", rekao je.

Image Plan

Očekuje se da će obnova trajati više od deset godina. Također će se stvoriti novi edukativni centar i poboljšati sadržaji za posjetitelje, uključujući restoran i trgovinu.

Jednostavna stubišta obložena pješčenjakom bit će jedan od vanjskih dodataka, čime će se muzej uskladiti s modernim sigurnosnim propisima, dok će pejzažna tvrtka Philadelphia OLIN redizajnirati istočni i zapadni prostor.

Odjeljak - kliknite za veću sliku

Gehry je, također, predložio da se stvori potopljeni prostor za sjedenje unutar vanjskog prednjeg stubišta - koji je postao poznat po sceni iz filma Rocky - kako bi se omogućio zavirivanje u nove galerije.

Prijedlozi su izloženi javnosti u sklopu izložbe Making a Classic Modern koja traje u muzeju do 1. rujna.