Anonim

Nook Architects dovršava četvrto renoviranje zgrade u Barceloni

Barcelona studio Nook Architects preuredio je četvrti stan u jednoj zgradi u gradskoj četvrti gotike, koristeći ostatke materijala iz prethodna tri projekta (+ prezentacija).

Nakon što su već dizajnirali interijere za stanove Casa Roc, Twin House i Roc 3, kompanija Nook Architects iskoristila je dodatni prostor u stanu G-ROC za izradu mezaninske spavaće platforme.

"Za razliku od ostale tri intervencije, imali smo dodatnu visinu i galerijski prostor koji smo željeli uključiti u projekt, " arhitekti su rekli Dezeenu.

Za dovršetak dizajna koristili su se ostaci pločica i pročelja kuhinjske jedinice iz prethodnih projekata koji sada imaju plave zidove i drvene površine obojene drvetom.

Prvobitni položaj kupaonice zadržao se, ali je ostatak unutrašnjosti preuređen i podijeljen na tri područja kao dio obnove.

Ulaz se otvara na kuhinju i blagovaonicu, na kojoj se nalazi šareni šesterokutni podne pločice u plavoj i sivoj nijansi.

Pločice su postavljene duž kuhinjskih jedinica, dok je ostatak poda poliran beton.

Drvo svijetlo žuto obojeno melaminskom smolom koristi se na suprotnom zidu i također čini vrh stola za objedovanje.

Prostor za jelo odvojen je od susjednog prostora za život i spavanje dva dijela zida, obojena svijetloplavom bojom kako bi odgovarala nekim podnim pločicama.

Žute drvene ploče nastavljaju se u ovu sobu koja je minimalno opremljena sjedalima i stolovima.

Krevet je smješten na uzdignutoj platformi formiranoj od više žutog drva.

Tome se pristupa ljestvama s crnim metalnim stranama, od kojih je jedna na vrhu savijena 90 stupnjeva kako bi se ispod stvorila niska ograda sa trakom za osvjetljenje.