Anonim

Robert Dye Architects proširio je kuću u Londonu mews gurajući zid

Robert Dye Architects premjestio je cijeli završni zid meke kuće u londonskom kvartu Primrose Hill, kao dio obnove i proširenja osmišljenog za unošenje više prirodnog svjetla (+ prezentacija).

Nakon što je prije nekoliko godina dovršio obnovu susjednog imanja, londonski Robert Dye Architects tražio je od vlasnika svog susjeda da adaptira njihovu zgradu i pruži više prostora za rastuću obitelj.

Projekt je uključivao osjetljivu dogradnju pročelja okrenuta prema ulici nastavkom poboljšanja u susjednoj kući. To je uključivalo uvođenje ploča s umetcima u razini prizemlja koji uključuju nove prozore i vrata.

"Mogućnost ponovnog pregleda meaza radi rada na kutnoj kući sa završetkom terase omogućila nam je da na kraju redizajniramo većinu uzvisina mews, kritičnu masu koja je omogućila veliku transformaciju uličnog okoliša", rekao je arhitekt Robert Dye za Dezeen,

Traka od opeke na razini prvog kata zadržala se u izvornom stanju, ali je iznad toga dodan ažurirani krov izrađen od termički obloženog čelika s dva strukturalna staklena stolarija.

Spavaonice uvode dnevnu svjetlost u prostorije u potkrovlju, dok je odgovarajući odjeljak na stražnjem dijelu zgrade isječen s krova kako bi se stvorio balkon.

Kako bi postigli dodatni unutarnji prostor koji zahtjeva klijent, dom je produžen prema van od završnog zida i prema dolje u novi podrum.

Tanka koplja zemlje pored zgrade u vlasništvu klijenta korištena je za smještaj uskog nastavka koji sadrži visoku ostakljenu ploču koja povećava svjetlost i prostor iznutra.

Svijetli i čisti materijali, uključujući betonske podove, pregradne stepenice od bijelog betona i bijeli zidovi, poboljšavaju dnevnu svjetlost koja ulazi kroz nove otvore.

Ulaz se otvara u otvorenu kuhinju i dnevni boravak s kliznim vratima pune visine koji pružaju pristup popločanom popločanom dijelu i vanjskom prostoru za ručavanje.

Ploča stakla postavljena u pod uz rub dnevnog boravka omogućuje prirodnoj svjetlosti da dopre do dnevnog boravka i ureda smještenim u novom podrumu.

Svjetlost dopire i do podruma kroz stubište na prednjem dijelu kuće, koje je postavljeno pored prozora u prizemlju, a imaju otvorene gazišta i staklenu ogradu sa pocrnjelim čeličnim rukohvatom.