Anonim

Perforacije saća perkuliraju fasadu ureda Campus Netzwerk tvrtke Format Elf Architekten

Format Elf Architekten dodao je uzorak šesterokutnih rupa dugom aluminijskom pročelju ove poslovne zgrade u Njemačkoj kako bi kontrolirao količinu dnevne svjetlosti koja ulazi u unutrašnjost (+ prezentacija).

Njemačka tvrtka Format Elf Architekten razvila je perforirani uzorak koji se odnosi na količinu hlada koju stvaraju obližnja stabla, osiguravajući da su unutar ureda zadovoljeni minimalni zahtjevi za dnevnom svjetlošću.

Zgrada je smještena u interdisciplinarnom kreativnom kampusu pod nazivom Campus Netzwerk u gradu Töging am Inn, koji je nekada bio mjesto velikog postrojenja za proizvodnju aluminija.

U sklopu objekta nalaze se uredski prostori i prostori za sastanke za kreativne agencije unutar jednokatnog paviljona, djelomično obloženog aluminijom kako bi se analizirala povijest područja.

Parametrijski računalni softver korišten je za izradu uzorka saća koji se laserom urezuje u metalnu površinu. Najveće su rupe usredotočene na područja koja već dobivaju dovoljno hlada od okolnih stabala.

Uzorak se omotava oko rubova paviljona i postupno se raspršuje po kraćim aluminijskim završnim zidovima.

Ostakljenje se proteže cijelom dužinom druge duge fasade koja je postavljena s prednje strane zgrade i uokvirena trakom od aluminija.

Kratki set betonskih stepenica dovodi do razine ulaza ugrađenog u ostakljenu površinu koja je zaklonjena izbočenim okvirom.

Staklene ploče od 400 kilograma koje čine fasadu mogu se proširiti prema van kako bi se stvorio jaz za prirodnu ventilaciju uz zadržavanje površinskog izgleda.

Unutar zgrade arhitekti su koristili jednobojnu paletu koja upotpunjava estetiku eksterijera, kombinirajući bijele površine s crnim detaljima.