Anonim

Proširenje kuće W od strane Studio Prototype razlikuje prugasti cedar s originalnom opekom

Ovo proširenje u obliku sljemenjaka do kuće od cigle u Nizozemskoj dizajnirao je Studio Prototype kako bi oponašao oblik izvornog imanja, ali je odjeven u sasvim drugačiji materijal.

Nizozemska tvrtka Studio Prototype, koja je prethodno u Amsterdamu projektirala kućni čamac, nadzirala je sveobuhvatnu obnovu i dogradnju kuće koja je sagrađena 1910. godine u nizozemskom gradu Duiven, kako bi je treća generacija obitelji nastanila u njoj.

Proširenje odjekuje proporcijama postojeće zgrade, ali je blago neusklađeno da razlikuje staru i novu strukturu i stvara pogled kroz uski prozor duž fasade izvorne kuće.

"Karakteristični oblik kuće postojećeg stana uzet je kao referentna točka za novu omotnicu", rekao je arhitekti Jeroen Steenvoorden Dezeenu.

"Lakim pomakom novog volumena iz postojećeg stana uspostavlja se suptilna veza između obojice s posebnim pogledima."

Arhitekti su odlučili obložiti zidove proširenja u uske dijagonalne trake obojene zapadno-crvenim cedrom koji stvaraju tonski i teksturni sloj ciglanim fasadama susjedne građevine.

"Razlika između novog volumena i postojećeg ostvaruje se konstrukcijom fasade novog volumena iz finog uzorka letvica, stvaranjem razigrane napetosti s teškim postojećim ciglama", rekao je Steenvoorden.

Na nekim su mjestima letve raspoređene kako bi stvorili zaslone koji omogućuju djelomičan pogled, štiteći privatnost putnika.

Fasada koja gleda na ulice bez prozora skriva unutrašnjost koja se umjesto toga otvara na drugom kutu gdje se pruža prema vrtu.

Ostakljeni prostor zaklonjen je ispod pretjeranog streha koji se naginje prema ulaznim vratima.

Dio produžetka u prizemlju postavljen je natrag kako bi stvorio zaštićenu vanjsku verandu koja se može povezati s dnevnim boravkom povlačenjem natrag dva velika klizna staklena vrata.

Ulaz je postavljen u kutni trijem obložen drvenom kućom smješten na mjestu spajanja s izvornom kućom.

Krov strmog nagiba presijecao je fasetirani dimnjak, koji također uključuje krovnu svjetlost koja svjetlost usmjerava u središte unutrašnjosti.

Unutar proširenja, dnevni boravak je otvoren otvoren kako bi se poboljšala veza s izvornom zgradom i vrtom s druge strane.