Anonim

Okuwada daje Mook salonu u Osaki makeover od hrastove obloge

Hrastove ploče pokrivaju naslagani ulaz u ovaj salon za kosu i kozmetiku u Osaki, koji je uredio ured za arhitekte Okuwada kako bi izgledao poput špilje (+ prezentacija).

Salon Mook smješten je uz jednu od uskih ulica u japanskom kvartu Nakazakicho, koja je naseljena terasnim kućama, poznatim kao nagaya i niskopodni stambeni blokovi.

Suočavajući se s lagano krivudavom uličicom, salon je vodio 12 godina i trebalo mu je preobraženje nakon što je kišnica počela puzati unutra.

Zadaća obnove prostora od 82, 7 četvornih metara, lokalni arhitekt Takeshi Okuwada obložio je zidove i strop iznutra neobrađenim hrastovim daskama.

Drvene ploče dodane su i površinama nagnutim prema unutra oko udubljenog ostakljenog pročelja. Namjera je bila: "Čini se da se ulazno pročelje stapa sa ulicom i krajolikom raznolikog grada."

Okuwada je prostore oko ulaza opisao kao špilje, koje su razdvojene stupom koji dijeli veći prozor od dvostrukih vrata.

Iznutra je mali prostor za čekanje smješten pored recepcije, koja je završena malter-estrihom.

Uz drugu stranu, niz reflektirajućih kutija različitih dimenzija pružaju ogledala za klijente kao i spremište za pribor i proizvode sa svake strane. Svaka kutija prati stolicu tapeciranu kožom.

"Osjećaj materijala odgovara namjeni i korištenju prostora", rekao je Okuwada, koji je također dizajnirao kuću na obronku koja je okrenuta Tihom oceanu. "Oni usklađuju svjetlost i vrijeme prostora i pružaju ljudima trenutak da ga osjete."

Par betonskih ekrana zatamnjuje sudopere za pranje kose, koji su zakačeni iza recepcije.

S druge strane je mali WC i dodatna prostorija koja se može koristiti za tretmane.

Povezani sadržaj: pogledajte više salonskih interijera