Anonim

Remix Studio obnavlja kuću u Pekingu u ured sa metalnim mezzaninom

Pekinška tvrtka za arhitekturu Remix Studio pretvorila je tradicionalnu kuću u gradskom području Dashilar u vlastiti uredski prostor, uparivajući staklo i čelik s originalnom drvenom konstrukcijom (+ prezentacija).

Zgrada se nalazi u jednoj od drevnih četvrti Hutonga u Pekingu, od kojih su mnoga srušena kako bi se napravilo mjesto za novogradnje u visokim zgradama.

S nekretninom je u neredu, atelje je srušio lažne stropove kako bi stvorio prostor, te uklonio žbuku sa zidova od opeke kako bi stvorio "zanimljive teksture koje je bilo vrijedno izložiti". Obnovljen je i tradicionalni kosi drveni krov.

"Odlučili smo prihvatiti nepravilnosti i pogreške izvorne konstrukcije, poigravajući se dijalogom između hrapavosti čelika i betona i glatkoće bijelih zidova i namještaja, topline drvene konstrukcije i izloženih opeka, i golih jednostavnost stakla bez okvira ", rekao je Remix.

Prostor veličine 240 četvornih metara prvotno je u prizemlju imao niz malih soba koje je Remix srušio i preuredio.

Južni dio zgrade sadi dvorac za sastanke u zatvorenom staklu, a sjeverni prostor za odlaganje, kuhinju, kupaonicu i radionicu.

"Manji volumeni bili su previše fragmentirani da bi omogućili bilo kakvu fleksibilnu upotrebu, a zgrada je nedostajala ventilaciju i prirodno svjetlo", rekao je Remix.

Prizemlje zgrade koristi se kao prostor za suradnju i izlaganje. Uredsko osoblje može zauzimati stolove na novoj razini mezarina, s metalnim podnim rešetkama koje omogućuju filtriranje svjetlosti. Novo ugrađeni ostakljeni prozori također unose dodatnu prirodnu svjetlost u prostor.

Čelično stubište omogućuje radnicima pristup mezaru, a materijal je odjeknuo zidom polica izgrađenim od metalnih ploča.

"Novi prostorni izgled omogućuje mnogo bogatiju interakciju između različitih funkcionalnih područja, stvarajući nove vizualne veze između različitih razina i volumena", kaže studio.

Obnova, završena na vrijeme za ovogodišnji Pekinški tjedan dizajna, dio je niza projekata na kojima radi ReMIX u gradskom području Dashilar - smještenom južno od središnjeg Zabranjenog grada i Trga Tiananmen.

Za Pekinški tjedan dizajna 2014, studio je u napuštenoj rezidenciji hutong instalirao okvir od UV zraka kako bi predstavio svoje planove obnove, dok je godinu prije nego što je stvorio hutong instalaciju usmjeravajući posjetitelje u pop-up restoran.