Arhitektura

Atelier Rua prikazuje zasnove kampa s bijelom fasadom od lamela

Atelier Rua prikazuje zasnove kampa s bijelom fasadom od lamela
Anonim

Atelier Rua prikazuje zaslone portugalskog kampa s bijelom fasadom od lamela

Zaslon vertikalnih bijelih oluja vijuga oko ovih objekata za kampere u središnjem Portugalu, koji je dizajnirao lisabonski studio Atelier Rua (+ prezentacija).

Fotografiju FG + SG

Kamp se nalazi s druge strane rijeke Tejo, poznate i kao Tagus, iz grada Abrantesa.

Fotografiju FG + SG

Njeni prethodni objekti smješteni su u nizu zasebnih zgrada između stambenog područja na jugu i obale rijeke na sjeveru.

Fotografiju FG + SG

Shema Atelier Rua povezuje ove postojeće zgrade s dugom ujedinjenom strukturom. To stvara nove natkrivene prostore u prazninama i povezujuću galeriju koja donosi ukupnu površinu na 6.950 četvornih metara.

Fotografiju FG + SG

"Ideja ove zgrade bila je obuhvatiti stražnje strane postojećih zgrada, definirajući novi rub za mali grad u kojem stoji", izjavio je Dezeen suosnivač studija Luis Valente. "U nekom smislu njegov" tekući "oblik zauzima preostale prostore između postojećih zgrada."

Fotografiju FG + SG

"Njegova struktura, otvorena i propusna, omogućava izravan i stalan odnos sa zelenim okruženjem tijekom cijelog proširenja zgrade", dodao je.

Fotografija Miguela Mansoa

Sjeverna fasada izrađena je od otvorenog zaslona od vertikalnih čeličnih rešetki obloženih stakloplastikom i zmijama kako bi zamotali stare i nove prostore.

Zgrada je lagano podignuta od tla, pa joj se pristupa zemaljskim rampama i betonskim stepenicama koje vode do velikih otvora u letvicama.

Fotografija Miguela Mansoa

Pričvršćene na vanjsku površinu fasadnih ploča koje se kreću oko podloge i vrha, rešetke su raspoređene u pravilnim razmacima duž duljine fasade, igrajući se oko zakrivljenih uglova.

Fotografija Miguela Mansoa

"Oni formiraju veo ili zaslon koji uokviruje riječni krajolik na sjever", rekao je Valente.

Fotografija Miguela Mansoa

Kosi krovovi starijih zgrada izviruju iznad višestambene zgrade. Ove kuće imaju recepciju na zapadnom kraju i par zajedničkih prostora za opuštanje, igru ​​ili događaje u sredini.

Fotografija Miguela Mansoa

Ispred ovih soba smještena je nova kafeterija opremljena osnovnim kuhinjskim sadržajima i blagovaonicama za večeru koja se izlijeva na neizgrađeni prostor ispred.

Fotografiju FG + SG

Kupaonice, tuševi i svlačionice smještene su dalje duž, tvoreći blokove u kojima su zaklonjeni dugi betonski šalteri probijeni nizom sudopera.

Fotografiju FG + SG

Više umivaonika se kreće duž rešetkastog pročelja pred muškim tuševima, dok je ženski kupališni prostor zapetljan na krajnjem istočnom kraju zgrade.

Fotografiju FG + SG

Mjenjačnice također služe javnim sportskim terenima na mjestu, a za posjetitelje je osigurano spremište za bicikle.

Fotografiju FG + SG

Kroz zgradu su izložene usluge koje idu uz metalni strop. Unutarnji zidovi obojeni su bijelom bojom ili su ostavljeni kao grubi beton da odgovaraju podu.

Fotografiju FG + SG

Za ostale kampove Snøhetta je oživio stari norveški brodski čamac kako bi stvorio spavaonice za djecu, a Kevin Hirth predložio je platformu za gledanje u obliku oblaka koja lebdi među drvećem u Koloradu.

Krediti projekta:

Arhitekt: Atelier Rua Strukture: Pedro Viegas Tehnički tim: Luis Silvestre e Ecoperfil