Arhitektura

Schmidt Hammer Lassen otkriva planove za granitnu klupsku kuću u Kini

Schmidt Hammer Lassen otkriva planove za granitnu klupsku kuću u Kini
Anonim

Schmidt Hammer Lassen Architects otkriva planove za klupsku kuću i toplice preko kineskog jezera

Schmidt Hammer Lassen Architects započeo je s radom na granitnoj klupskoj kući i lječilišnom kompleksu, koja će biti postavljena u centru jezera na jugu Kine kako bi služila stanovnicima ekskluzivnih vila.

Kompleks danske tvrtke sastojat će se od tri bloka obložena granitom s konkavnim krovovima, koji će biti povezani na njihovim uglovima kako bi se osigurao prostor od 3.160 četvornih metara.

Strukture će se privremeno koristiti kao prodajni ured za novi razvoj, koji se nalazi u planinskoj četvrti GaoYao, ali će kasnije biti prilagođene za pružanje sadržaja za stanovnike, uključujući umjetničku galeriju, spa i salon.

Postavljen na rubu vrta koji kontrolira razinu jezera, bit će okružen vodom i povezan kopnom uskim pješačkim mostom.

"Postavljanjem klupske kuće u središtu jezera posjetitelji će se odmah povezati sa mjestom, okolinom i planinama", rekao je Chris Hardie partner Schmidta Hammera Chrissen za Dezeen.

"Cilj projekta je povezati posjetitelje s prekrasnim krajobraznim okruženjem kroz niz uokvirenih panoramskih pogleda", dodao je. "U početku će prostor djelovati kao galerija i prodajni paviljon, a kasnije će biti prilagođen ekskluzivnoj klupskoj kući i toplicama koji će stanovnicima pružiti novi razvoj privatnih vila."

Arhitekti su angažirali stručnjaka Feng Shui-a za određivanje orijentacije zgrade na mjestu i smjera njegovih ulaza.

Iznutra će se koristiti oblik bez stupaca za otvaranje pogleda na planine, vodu i nebo kroz zastakljivanje od poda do stropa.

"Dizajn je fokusiran na prostor, svjetlost, pogled i program", rekao je tim. "Skulpturalni projekt osmišljen je u suradnji s majstorom Feng Shui-a kako bi se uvažili kutovi pristupa i njegova lokacija na mjestu."

"Različiti prostori stoje zajedno s promjenom razine što zgradu čini integriranim dijelom jezera, gdje se terase pružaju iz unutrašnjosti kao panoramske sobe", dodali su. "Njegova kiparska prisutnost i kvalitete obilježeni su kaligrafski jednostavnom gestom."

Zgrada će biti podijeljena na tri dijela koja su definirana konkavnim dijelovima krova, ali lagani hrastovi podovi i sivi granitni zidovi instalirani diljem vizualno će povezati različita područja.

Radovi na projektu su sada u tijeku i očekuje se da se završe početkom 2017. godine.

Schmidt Hammer Lassen Architects također je nedavno predstavio prijedlog za najveću svjetsku tvornicu za proizvodnju otpada na energiju u Shenzhenu i dovršio novu zgradu Međunarodnog kaznenog suda u Haagu.

Krediti projekta:

Arhitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects Surađujući arhitekt: Thomas Chow Architects Građevinski inženjer: Dress & Sommer, Stuttgart Vizualni materijali: Luxigon Model: Schmidt Hammer Lassen Architects

Konceptni dijagram