Anonim

Knox Bhavan Architects objedinio je dva stana u preuređenoj londonskoj školi

Knox Bhavan Architects pridružio se dva stana u preuređenoj školi na jugu Londona, stvarajući stan s prostranim zabavnim prostorima i spavaćim sobama koji se mogu otvarati ili zatvarati (+ prezentacija).

Iz studija u Londonu zatraženo je da obnovi nekoliko susjednih stanova koji su se nalazili na jednom kraju škole iz viktorijanskog doba s popisom nasljeđa, a koja je prethodno pretvorena u stambeni blok.

Nakon što su prethodno živjeli u visokom gruzijskom domu s nekoliko velikih soba, klijenti su željeli iskoristiti dodatni prostor kako bi pružili puno prostora za zabavu.

"Kad su se dva susjedna stana pojavila u pretvorenoj viktorijanskoj školi, skočili su na priliku za horizontalno življenje, s izdašnim prostorom za zabavu", rekli su arhitekti.

Spajanje dva stana omogućilo je Knox Bhavanu da stvori stan s velikim dvostrukom visinom stana sprijeda i dvije razine spavaćih soba i kupaonice straga, odijeljenih debelim zidom.

Arhitekti projekt nazivaju Lycée.

Životni prostor ima prozore na tri strane i podijeljen je iznad visine glave mezzaninskom razinom.

Ovaj kat sadrži miran studijski prostor koji se može koristiti kao spavaća soba i gleda prema zabavnim prostorijama pune visine s obje strane.

Ispod je kuhinja koja povezuje dnevni boravak i blagovaonicu, ali ima skrivena vrata koja se mogu koristiti za odvajanje prostora.

"Kombinirajući dva stana u jedan, strategija je bila stvoriti jedinstven prostor dvostruke visine koji neprimjetno prolazi kroz prizemlje, dijeliti se kroz pažljivo detaljna, skrivena visoko krovna vrata", rekli su arhitekti.

Tiši mezar, koji se nalazi gore, također se može izolirati iz životnog prostora pomoću garnitura za koncertne kapke.

Glavna soba ima izložene opeke na vanjskim zidovima, dok su ostale površine ukrašene hrastovim oblogama. Ogledala se također koriste za sugeriranje veće količine.

Svijetlo narančasti naglašeni zid skriva naizmjenično stubište gaznoga sloja koje vodi do prvog kata.

Ovaj volumen je također obasipan vanjskim hrastovima, ali unutar prostora predviđen je za smirenje, bijelim oblogama i zelenim tepisima.

"Materijali igraju važnu ulogu u glavnom prostoru", rekli su arhitekti. "U prizemlju materijali ostaju sirovi i obojeni."

Oni su nastavili: "Na prvom katu i mezarju sva stolarija je bijela koja živim zelenim tepihom čini ovaj mirni drugi svijet."

Vrata vode od mezzanina do stražnjih spavaćih soba, koji odišu tihim stilom ukrašavanja koji se razlikuje od otvorenijih dnevnih prostora.

Na gornjem katu je glavna spavaća soba s spavaćom sobom za goste smještena neposredno ispod nje. Master en suite ukrašen je zelenim pločicama koje nadopunjuju tepihe drugdje.

Dvije etaže povezane su drugim stubištem, izgrađenim od oraha, s ulazom i kabanicom smještenom na prizemlju srednje razine.