Anonim

Casa Bovero, Germán Müller, kuća je među stablima eukaliptusa u ruralnoj Argentini

Ova jednostavna kuća od opeke arhitekta Germán Müller sadrži niz velikih prozora koji nude velikodušni pogled na slikoviti ambijent u Santa Fe, Argentina (+ prezentacija).

Arhitekt sa sjedištem u Resistenciji dizajnirao je Casa Bovero za učiteljicu književnosti koja želi smanjiti broj nakon što su njezina djeca otišla od kuće.

Nalazi se u Arroyo Leyesu - jednom od mnogih područja na periferiji grada u kojem su obitelji gradile ljetne kuće, ali u posljednje vrijeme bilježi porast stalnih prebivališta.

Ostala ruralna imanja u regiji uključuju kuću sa unutarnjim i vanjskim prostorima zaklonjenim ispod njezina krova i rezidenciju s fasadnom betonskom fasadom.

Müller je dizajnirao dugu i tanku zgradu s betonskim okvirom, zidovima od opeke i vitkim nagnutim krovom.

Kuća od 80 kvadrata nalazi se pored ceste na mjestu okruženom stablima eukaliptusa.

Malo je otvora na cesti prema kojima se održava privatnost. Ali straga su tri prozora od poda do stropa koji omogućuju ulazak mnogo svjetla, unatoč hladovini obližnjih stabala.

"Postojanje dva velika stabla eukaliptusa i mnoštvo tipičnih obalnih krajolika postavljaju ton očuvanju najvećeg mogućeg broja stabala umetanjem kuće u krajolik", rekao je Germán Müller.

"Zauzvrat, uzeli smo u obzir sjene eukaliptusa u odluci da kuću postavimo istok-zapad, što nam je omogućilo da otvorimo kuću prema sjeveru uz najbolje uvjete sunčeve svjetlosti."

Kako bi odgovarao pravokutnom obliku zgrade, unutrašnjost se drži što je moguće više otvorenog plana, s razmacima raspoređenim u liniji. Veliki prozori, koji su malo postavljeni natrag, određuju različita područja.

Alkove postavljene između prozora stvaraju prostore za klijenta za pohranu svoje zbirke literature.

Obloge materijala u kući održavaju se jednostavnim, a betonske konstrukcijske grede ostaju izložene. Tamne pločice prekrivaju pod, a crni okviri okružuju prozore.

Trokutasti prozori sjede ispod krova na bilo kojem kraju kuće kako bi se dobila dodatna svjetlost.

Velika rotirajuća željezna vrata pružaju ulaz, smješten na kraju pročelja. Lagano je postavljen da stvori zaklonjeni trijem i vodi izravno u dnevni boravak i blagovaonicu.