Anonim
Image Proširenje Glass Boxa Studio 304 sjedi na vrhu kuće uz park, u Hackneyu

Staklena kutija zaviri preko ciglenog zida u ovo viktorijansko imanje na istoku Londona, uvodeći prirodnu svjetlost u novi životni prostor kreiran od strane lokalne arhitektonske prakse Studio 304.

Image

Proširenje Glass Box od Studio 304 nalazi se na vrhu postojećeg jednokatnog životnog prostora u stražnjem dijelu kuće Hackney.

Zamišljen je da poplavi novo stvoreni životni prostor otvorenog plana prirodnim svjetlom i pruži pogled preko vrtnog zida na susjedni park.

Studio je kombinirao postojeću kuhinju u prizemlju i blagovaonicu unutar viktorijanske kuće sa završenom terasom i izveo istražne radove u podrumu kako bi stvorio zvučno izoliranu glazbenu sobu.

"Osjenčan od sunca orijentacijom postojeće kuće, ovaj novi, bez ostakljenih ostakljenih elemenata iskorištava jedinstveni pogled s ovog kraja terasa, " rekao je studio.

Image

I ispod ostakljenog nastavka dodan je set kliznih staklenih vrata kojima se blagovaonica povezuje s vrtom.

Image

Izvrsna stolarija izrađena od kombinacije hrastovog obojenog hrasta i lakiranog MDF-a tijekom obnove.

Kuhinja je opremljena svijetlim bijelim ormarima i obojenim drvenim policama postavljenim u tamna udubljenja.

Image

Ovo tamno tonirano drvo koristi se i za izradu prozorskog sjedišta na prvom katu, koje pruža pogled na park kroz proširenje staklenog krova.

Ispod prozorskog sjedišta prozirni prozor uokviren tamnim hrastom dovodi svjetlost u podrumsku razinu.

Image