Anonim
Image

ATT Architects pretvara Jakarta potkrovlje u ured koji se puni svjetlom

Indonezijska tvrtka za arhitekturu i interijere ATT Architects transformirala je potkrovlje u Džakarti u uredni oblik koji crpi inspiraciju iz skandinavskog dizajna.

Projekt obnove veličine 150 četvornih metara koji vodi direktor tvrtke ATT Architect Jan Steven Tjandra smješten je na 11. katu postojećeg bloka s panoramskog pogleda na indonezijsku prijestolnicu.

Studio je uklonio pregradne zidove kako bi stvorio svjetlije, minimalističnije sjedište za sebe, a koji sadrži suradničke otvorene radne prostore.

Arhitekti su se odlučili za skandinavski dizajn i odabrali moderne komade namještaja sredinom stoljeća za odijevanje prostora, uključujući komade danskog dizajnera Hans J Wegnera.

"Inspirirali su nas skandinavski dizajn zbog njihove dizajnerske filozofije koja slavi nepretencioznost i jednostavnost s potcjenom elegancijom dizajna", rekla je Tjandra za Dezeen.

"To je dizajnerska filozofija koja prilično odjekuje s indonezijskom dizajnerskom zajednicom", objasnio je. "Sobe skandinavskog dizajna obično su lagane, prozračne i svijetle, s modernim namještajem i prirodnim materijalima, posebno drvetom kako bi upotpunile stil hladnih, mirnih i neurednih dnevnih radnih prostora."

Crni orah stol nudi dvoranu za sastanke, a prati ga šest stolica sa danskim dizajnerom Hansom J Wegnerom, nastavljajući jednobojnu shemu boja ureda.

"Svaki ton, detalj i materijal u prostoru pomno su osmišljeni i odabrani kako bi stvorili skladan i prirodan osjećaj istovremeno proširujući osjećaj visine u prostoru", rekla je Tjandra.

Parket od hrastovog parketa može se vidjeti u cijelom uredu - isključujući kupaonicu, gdje krem ​​pločice poravnavaju pod i zidove.

Kombinacija zatvorenih i otvorenih soba nudi prostore za individualni i grupni rad. Manja studija za dvoje zatvorena je staklenom pregradom u obliku okvira, dok stol u obliku slova L slijedi ugaoni zid na otvorenom prostoru.

Sala za sastanke dostupna je čvrstim stubištem od hrastovog drveta obojenim bijelom bojom, ima prozor od poda do stropa s pogledom na ured ispod, dok siva obloga od tkanine omekšava interijer od pretežno drvene građe.

Svjetiljke su visile sa stropova i zidova oko ureda i mogu se zakrenuti u bilo koji položaj.