Anonim
Image Arquitectura-G koristi samo svjetlosne tonove za obnovu stanova u Barceloni

Arquitectura-G je obnovio skylit stan u Barceloni za mladi bračni par, stvorivši potonuli salon i instalirajući paletu boja blijede boje kako bi stvorili minimalistički estetiku.

Image

Zauzimajući zadnji kat stambene zgrade u ulici Reig I Bonet u gradskoj četvrti Gracia, stan veličine 55 četvornih metara ima uzvišene stropove od 3, 9 metara.

Lokalni studio Arquitectura-G koristio je promjenjive razine kako bi razbio unutrašnjost otvorenog plana, dok su zidovi i stropne grede bijelo obojane zidovima i blijedosivi tepisi stvorili kontinuitet između različitih područja.

Smještena na uzdignutoj platformi, bijelo obojena polica dijeli stan na dva dijela, odvajajući kuhinju-blagovaonicu u prednjem dijelu stana od dnevnog boravka i spavaće sobe straga.

"Stan je zamišljen kao jedinstven prostor distribuiran na različitim platformama koji zadovoljavaju potrebe mladog para", rekli su arhitekti. "Ovo stvara novu topiranu tepihu gdje se upotrebe miješaju i ometaju jedna drugu."

"Na policama se nalaze platforme životnog prostora i kreveta", dodali su, "i na taj se način čini jedan zajednički prostor u kojem se sve aktivnosti poput spavanja, odmora, čitanja, slušanja glazbe ili gledanja filmova događaju uzastopno ili istovremeno, bez ikakve hijerarhije ili redoslijeda važnosti. "

Image

Na prednjem dijelu rezidencije, kuhinjski prostor seže do razine blagovaonice. Još tri koraka vode prema dnevnom boravku, gdje je studio stvorio veliko krovno svjetlo iznad postojećih greda krova.

"Projekt uvažava postojeću konstrukciju krova i autentičnost drvenih greda", rekao je studio. "Staklo na krovu uvodi se kao jedan od glavnih akcenta rješenja kako bi se stvorio odnos prema nebu."

Spuštene sofe prekrivene su jastucima koji se podudaraju s bojom tepiha, dok ugao zauzima crni štednjak na drva - prekriven je odgovarajućim sivim pločicama.