Anonim
Image Laisné Roussel stvara kulu od bijele mreže s dva tobogana prekrivena biljkama

Promocija Dezeena: pariški arhitektonski studio Laisné Roussel ponudio je pozive iz staklenika kako bi dizajnirao ovaj bijeli metalni toranj prepun biljaka za prvi biennale arhitekture u Lyonu, Francuska.

Paviljon cvijeća Laisné Roussel postavljen je ispred zgrade suvremene umjetnosti La Sucrière, označavajući ulaz u nastupno biennale d'Architecture iz Lyona, koje se u francuskom gradu održalo od 8. lipnja do 9. srpnja 2017. godine.

Konstrukcija s visokim 11, 9 metara s objektivom sadrži okvir izrađen od zavarenog bijelo obojenog čelika, koji je omotan tankom bijelom metalnom mrežicom. Praznine u osjetljivijoj rešetki mjere pet do pet centimetara.

Unutar stubišta doglegs, petljao je prema zelenilu i cvijeću koje visi s centra.

"Ova instalacija nadahnuta je plastenicima radi stvaranja uzlaznog luta, okruženog raznobojnom vegetacijom", rekao je tim.

"Dvostruko spiralno stubište poziva posjetitelja da vertikalno luta po voćnom i cvjetnom vrtu i pruža pristup belvedereu gdje se može razmotriti okolica."

U razmacima nudi pogled izvana, kroz lučne otvore, dok dijelom prema strukturi, koraci slijeću na slajdove postavljene na obje strane.