Anonim
Image

31/44 Arhitekti grade kuću od sive opeke oko tri mala dvorišta u Londonu

Jedan od osnivača Arhitekata 31/44 sagradio je vlastiti londonski dom koji je raspoređen oko tri dvorišta kako bi se olakšao domaći život na otvorenom.

Dvokatna kuća, pod nazivom No 49, pruža dom Stephenu Daviesu, koji je jedan od tri osnivača arhitekata sa sjedištem u Londonu i Amsterdamu 31/44.

Nalazi se na ispunjenom mjestu u Lewishamu, na jugu Londona, u ulici u kojoj je Davies 2011. godine dovršio još jedan objekt za samogradnju.

Image

Zemljište je s jedne strane obloženo tipičnom viktorijanskom terasom, a s druge sadrži nasumični skup ograde, zidova, međa i garažnih zgrada. Upravo je ovaj spoj inspirirao Daviesov dizajn.

"Posljedična, možda podsvjesna, reakcija na mjestu bila je tvrditi postojanost - proizvesti kuću značajne vizualne mase koja bi počela definirati početke dovršene ulice", rekao je studio.

Image

Kuća ima postepeni tlocrt koji uokviruje tri mala dvorišta oko njegovog oboda. U međuvremenu se prostorije na prvom katu guraju natrag prema sjevernoj granici kako bi se iskoristio maksimalan aspekt prema jugu.

Rezultat je zgrada koja se pojavljuje kao nakupina sivih opeka.

Kuća je podignuta iznad razine ulice u svrhu zaštite od mogućih poplava s obližnje rijeke Quaggy.

Glavni stambeni prostori smješteni su prema jugu i okruženi su dvorišnim vrtovima sprijeda i straga. Veliki otvori koji pokrivaju ove prostore pružaju pogled na vanjske prostore i obližnja stabla.

Image

Apartman za goste na sjevernom kraju kuće otvara se na trećem dvorištu, a studio smješten straga orijentiran je za snimanje južne svjetlosti.

Ormarići s brezom koriste se za definiranje prostora u unutrašnjosti kao i za osiguravanje korisnog prostora za pohranu. Uređaji imaju skrivena učvršćenja, stvarajući bešavne površine koje dodaju toplinu i taktilnost u inače minimalnoj shemi.

Image

Zakrivljeno stubište od drveta ima veliki prozor slike s pogledom na ulicu. Vodi do glavne spavaće sobe koja je okrenuta prema jugu prema rijeci i obližnjem parku.

Image

Glavni ulaz kuće postavljen je s puta, plantažama, stubama i vratima ka dvorištima, stvarajući poseban prag koji odjekuje eklektičnim nizom građevina i otvora s ove strane ulice.

Za zidove je odabrana siva cigla koja je upotpunila dotrajalu londonsku zalihu susjednih kuća. Montažni betonski nadvratnik razdvaja dvije razine, objedinjujući različite elemente, uključujući ulaz, vrata i prozor na katu.

Image