Anonim
Image Materijali se sastaju neprimjetno "poput iPhonea" od strane kompanije Natoma Architects u sjevernoj Kaliforniji

San Francisco studio Natoma Architects dovršio je obiteljsku rezidenciju koja se sastoji od presijecajućih volumena, s vezama između betonskih i staklenih ploha dizajniranih da izgledaju što je moguće manje.

Image

Kuća Oz nalazi se na vrhu brda u Athertonu u Kaliforniji, a pristupiti joj se vijugavom cestom. Pored glavnog prebivališta, rezidencija sadrži kuću s bazenom, pansion i dovoljno vanjskog prostora.

Image

Redoslijed ulaza započinje rubom objekta koji je obilježen vratima i betonskim zidom. Staza omeđena jezercem koji se reflektira vodi do ulaznih vrata koja su zasjenjena hrskavim metalnim nadstrešnicom.

Image

"Jednom se iznutra otvaraju pogledi u drugim smjerovima, a u daljini obris San San Francisca uokviren je ulaznim krovom", rekao je Natoma Architects, studio koji je vodio dizajner Stanley Saitowitz.

Image

Kuća je sastavljena od presijecalih šipki u obliku slova L, s jednim uravnoteženim na vrhu - konfiguracijom koja rezultira konzolama, mostovima i dvorištima. Izrađeni od betona i stakla, pravocrtni volumeni dizajnirani su tako da "uvijaju i savijaju, prelaze i petlje, premošćuju i dijele".

Image

"Interes je za transparentnost i lakoću suprotnu čvrstini i masi", objavili su iz tvrtke. "Kuća je reduciranog izražaja čistog materijala i apsolutnog oblika, gdje su veze i raskrižja svedeni na nepostojanje, bačeni gotovo iz jednog komada, poput iPhonea."

Image

Glavna razina sadrži blagovaonicu, kuhinju i obiteljski prostor, kao i zone za formalno zabavu. Sobe su prožete minimalističkim estetikom.

Image

Blagovaonica sadrži betonske zidove i stakleni strop kroz koji prolaze metalne grede. Živa plava slika dodaje poplun boja strogom prostoru. U dnevnoj sobi tim je koristio prostrani dekor i neutralnu paletu boja. U bijeli zid postavljen je izduženi, vodoravni kamin.

Image

Na gornjoj razini nalazi se glavni apartman, koji zauzima jačinu okrenutu San Franciscu, smještenom na 25 milja (40 kilometara) prema sjeveru. Gornji kat sadrži i četiri spavaće sobe za djecu, ured, prostor za sjedenje i praonicu rublja.

Image

Razina podruma, koja se otvara na travnjak, obuhvaća prostore za obiteljsku igru ​​i zabavno zabavu. Kroz stan, krovne prozore i prozori od poda do stropa pomažu kupanje unutarnjih prostora prirodnom svjetlošću.

Image

Dom je oblikovan tako da naglašava praznine, a ne masu. "Građenje niti i tkanja, stvaranje rupa u stvarima ili izradu rupa u stvarima koje to nisu", rekao je studio. "Ove apstraktne geologije ne nameću, već otkrivaju, proširujući područje prostora i umanjujući ulogu forme."

Image