Anonim
Image Tribeca penthouse tvrtke Space4Architecture ima blijedu paletu materijala

Njujorški studio Space4Architecture koristio je samo tri glavna materijala za uređenje dupleksnog stana u Tribeci, koji je dizajniran oko potrebe za dovoljno spremišta.

Image

Potkrovlje Duplex obuhvaća 3, 700 četvornih metara (344 četvorna metra) razdijeljeno na gornje dvije razine zgrade u ulici Canal, s zavidnim pogledom na rijeku Hudson i obris grada Do Manhattana.

Image

Space4Architecture obnovila je dom za četveročlanu obitelj, uključujući dvoje male djece, kojima je bilo potrebno puno skladišnog prostora da stan ne bude zatrpan.

Image

"Naš je izazov bio održati otvorenost izvornog prostora za dupleks, a istodobno jamčiti odgovarajuću privatnost za naše klijente", kažu iz tvrtke.

"To smo postigli korištenjem kontinuiranih kompaktnih količina skladištenja i na donjem i na gornjem katu."

Na donjem katu ugrađeni ormarići formiraju kralježnicu koja teče prema sjeveru prema jugu.

Tri spavaće sobe, dvije kupaonice i garderobni ormar organizirani su s obje strane ove središnje osi, a okružuju prijemnu sobu.

Image

Vizualni naglasak stavlja se na stubište koje povezuje dvije razine stana. Izvlači prostor dvostruke visine na kojem je postavljeno svjetlosno svjetlo i ima bijele perforirane bočne štitnike.

Image

"Obiteljska soba je dramatičan, laganim prostorom dvostruke visine, koji uključuje stubište koje povezuje na drugi kat, te na taj način postaje središnji središnji element projekta, pružajući mu izuzetno otvoren, potkrovlju osjećaj", rekli su u studiju,

Gore, kraći redovi ormarića leže okomito na donji dio, slično dijeleći prostor.

Image

U sredini je veliki otvoreni prostor za zabavu koji uključuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak koji se izlaze na popločanu terasu. Tu su udaljeni privatni prostori za opuštanje i glavna cirkulacijska jezgra zgrade.