Anonim
Image

Natalie Dionne proširuje prebivalište u Montrealu koristeći offset crne kutije

Kanadska arhitektica Natalie Dionne pričvrstila je geometrijski nastavak na stražnju stranu ciglene gradske kuće u Montrealu kako bi obuhvatila više prostora u kuhinji i balkon za glavnu spavaću sobu.

Obložena velikim pločama od vlakno-cementne ploče, dodatak Black Box II mjeri 180 četvornih metara (17 četvornih metara). Stvara dodatni podni prostor na obje etaže kuće, ali na suprotnim stranama stražnje fasade.

Prošireni prostor u prizemlju sadrži dobro osvijetljeni blagovaonski čvor izvan kuhinje, koji sadrži velike, klizne staklene zidove i pridružuje se vanjskom terasi s škriljevcem. U gornjoj jedinici nalazi se spavaća soba i mala terasa s pogledom na stražnji vrt, s perforiranim motivom na ogradama.

Dodatak tamne boje pričvršćen je na stražnjoj strani gradske kuće izgrađene od crvene glinene opeke, tipične za rezidencije u četvrti Westmount Montreala.

Image

"Uvijek nastojimo uspostaviti pravu ravnotežu između novog i starog kako bismo stvorili koherentnu cjelinu, čuvajući autentičnost postojećih detalja, istodobno potvrđujući suvremenost naših intervencija", rekla je Natalie Dionne.

Uz stvaranje više životnog prostora, projekt je uključivao preuređivanje originalnog izgleda.

"Kroz rekonfiguraciju zastarjelih unutarnjih podjela i cijepljenje dvaju crnih svezaka u međusobnom sastavu, postojeća arhitektura je poboljšana i transformirana kako bi bolje odražavala moderni način života i težnje svojih stanovnika", rekao je arhitekt.

U prizemlju, plavušasta obloga od hrastove obloge usmjerava zidove, strop i ormar u kuhinji. Porculanske pločice slične betonu prekrivaju pod, dok se svjetlosno svjetlo na kosom krovu proširenja nalazi na novom prostoru za jelo.

Veliki otok napravljen od čvrstog hrasta pruža žarište u kuhinji. Njegov dugački dizajn pruža dovoljno prostora za šankove i jela.

"Kuhinjski otok stoji monumentalno u središtu i služi kao oltar dnevnim ritualima", rekla je Dionne.

Image

Okolni ormarići i šankovi obojeni su u bijelu boju u kontrastu s velikim drvenim jedinicama, a dodatne su jedinice za skladištenje i zidovi obojeni crnom bojom.

Image

Na katu, dodatak je proširio glavnu spavaću sobu, koja uključuje kupatilo sa kupaonicom, ormar i lođu. Na ovoj razini nalaze se još jedna spavaća soba i ured.