Anonim
Image

Šupa se daje umirovljenoj sobi da se slikaju, bašte i ostanu prijatelji

Jon Danielsen Aarhus dizajnirao je šator u obliku zabave za smještaj hobija nedavno umirovljenog para u Lillehammeru, u Norveškoj.

Oslonski arhitekt stvorio je prostore da klijenti slikaju, kipaju, vježbaju botaniku, spremaju svoje skijaške trke i imaju obitelj i prijatelje da ostanu.

Barn House zamjenjuje postojeću dogradnu zgradu na temelju kuće par stotina godina na popisu, ali zadržava položaj i proporcije stare zgrade.

Aarhus je koristio tradicionalne norveške tehnike gradnje staje za dvospratnu konstrukciju sljemenjaka, dodajući moderniji dodatak vijčanih spojeva metodi drvene konstrukcije post-greda. Most koji vodi na ulaz na prvom katu drugi je element posuđen iz norveške poljoprivredne arhitekture.

"Estetika ove zgrade rezultat je aktivnosti, prije svega, " rekao je Aarhus.

"To je također pokušaj korištenja tradicionalnog načina gradnje, kako bi arhitektura dobro sjela u staro i osjetljivo građeno okruženje."

Oblik kuće u obliku dvorane sastoji se od pet okvira od drveta obloženog ljepilom. Unutra su drveni zidovi koji ih povezuju ostavljeni izloženi namještaju.

Par je napravio veći dio polica, pulta i radnih stolova od ostataka drva za skele od zgrade.

Image

"Kristin i Ruth zajedno su već 41 godinu. Obje aktivne žene u karijeri tijekom svog odraslog života. Danas zajedno izlaze u mirovinu. Ali nemaju namjeru učiniti neaktivnom", objasnio je Aarhus.

"Žele penziju provesti radeći ono što vole. Ruth slika i skulptura i brine se za svoje biljke", nastavio je.

"Kristin je tehničar po srcu i popravlja ono što treba popraviti. Uživa u tjelesnim aktivnostima, a zimi odlazi na skijaško trčanje u šumama i planinama koje okružuju Lillehammer."

U prizemlju se nalazi garaža s prostorom za parkiranje dva automobila i spremanje sjeckanog drva, skija, bicikala i druge opreme što dalje od elemenata.

Kristinina radionica nalazi se na jednoj strani, a Ruth također koristi prostor za pohranu i njegu svojih biljaka tijekom zimskih mjeseci.

Na prvom katu dugačka soba ispod zabatnika prolazi većim dijelom duljine priloga. Uz velike dvostruke prozore na jednom kraju koji ispunjavaju sobu prirodnim svjetlom, to je idealan umjetnički studio za Ruth.