Anonim
Image

Deborah Berke Partners upotpunjava nisko nastanjeni crni boravak u Connecticutu

Ovo malo naseljeno selo u ruralnom Connecticutu, dovršilo je njujoršku firmu Deborah Berke Partners, odjeveno je u crni sporedni kolosijek kako bi se uklopio u okolnu šumu.

Image

Kuća Sackett Hill nalazi se u gradu Warren, otprilike dva sata vožnje automobilom iz New Yorka. Dom sjedi na ekspanzivnom imanju koje uživa u dalekom pogledu na krajolik, značajku koju je arhitektonski studio želio istaknuti.

Image

Dugi kolnik vijuga kroz šumovito mjesto na prilazu rezidenciji, stižući do šljunčanog parkinga na pročelju.

"Posjetitelji hodaju kamenom stazom kroz otvor u povijesnoj kamenoj ogradi kako bi došli do kuće, suptilnog praga koji povećava svijest o krajoliku", rekla je Deborah Berke Partners u opisu projekta.

Image

Ulaz u kuću u obliku slova L nalazi se na sjecištu njegova dva krila. Duži volumen teče od istoka ka zapadu, a sadrži zajedničke prostore i zabavne prostore kuće.

U kraćem volumenu nalaze se četiri spavaće sobe od kojih je jedna odvojena od malog dnevnog dijela radi veće privatnosti.

Image

Unutarnje strane oblika "L" imaju izdašne otvore koji pružaju širok pogled na nekretninu. Više vrata na južnoj fasadi omogućavaju izravan pristup stražnjem dvorištu iz predsoblja, kuhinje i dnevnog boravka.

Image

Osim terase koja proteže dnevni boravak izvana, arhitekti su uvrstili i zaslonski trijem na istočnom kraju kuće, te privatnu terasu za glavnu spavaću sobu, koja je okrenuta prema jugu.

"Teško je reći koji trenutak u kući se više isplati", rekla je Deborah Berke, koja ujedno služi i dekanu Yale škole za arhitekturu. "Odgovara tome da ste nagrađeni kad stignete na svaki kraj kuće."

Image

Za podove u cijelom domu korišten je tamni polirani beton, unoseći profinjen osjećaj u prostor i odbijajući ambijentalnu svjetlost. Unutarnji zidovi imaju vertikalne drvene ploče slične onima koje se koriste za vanjski izgled kuće, ali obojane bijelom bojom.

"Drveni pločnik na crnoj boji bio je otkriće", rekao je arhitekt Marc Leff, koji je vodio projekt. "Gotovo smanjuje kuću na čist i jednostavan volumen koji se uklapa u drveće i na brežuljcima koji se razvlače."

Image