Anonim
Image

Matt + Fiona rade s djecom s autizmom kako bi stvorili sobu za igralište Phoenix

Arhitekt i nastavnik koji surađuju kao Matt + Fiona radili su s djecom s autizmom na dizajniranju i izgradnji senzornog igrališta na njihovom novom školskom mjestu.

Arhitekt Matthew Springett i odgajateljica Fiona MacDonald, koji zajedno rade kao Matt + Fiona, surađivali su s djecom u školi Phoenix u istočnom Londonu kako bi stvorili sobu igrališta u Phoenixu.

Struktura je izrađena od tamnoplavih preklopljenih trokuta, a instalirana je izvan novog mjesta škole.

Image Fotografiju napisao Matt + Fiona

Iako je projekt rezultirao korisnim igrališnim prostorom, jednako je važno bilo uključiti djecu u proces dizajniranja i stvaranja, kako bi se postigao kontinuitet tijekom školskog poteza.

Učenici su dizajnirali igralište u svom posljednjem terminu u staroj školskoj zgradi, a zatim su ga izgradili svoj prvi termin na novom mjestu škole.

Image

"Poznavanje okoliša posebno je važno za mlade s autizmom", rekao je MacDonald.

"Phoenixova škola širi se i kreće se dvaput u sljedeće dvije godine. Stoga su nastavnici bili voljni da u osnovama nove škole postoji nešto prepoznatljivo, za što bi učenici osjećali vlasništvo."

Da bi stvorili igralište, svaki je učenik u Phoenix školi pozvan da dizajnira strukturu koja bi se mogla graditi iz niza jednostavnih trokuta.

Rezultate dizajna ocijenila je mala skupina učenika koji su djelovali kao kustosi.

Matt + Fiona objedinio je dizajne koje su odabrali kustosi, a zatim konstruirao papir na polovici. Ovaj model je korišten za određivanje konačnog dizajna.

Stvarno igralište, koje je izgrađeno uz pomoć volontera, izgrađeno je od jednostavnog montažnog okvira i listova šperploče u obliku trokuta.

Drvo je pružio trgovac drvom James Latham, a proizveli su ga proizvođači proizvodaca Aldworth, James i Bond.

Ovakva upotreba montažnih elemenata omogućila je izgradnju igrališta u roku od nekoliko tjedana.

"Djeca su trebala vidjeti kako nešto zamišljeno i ambiciozno postaju stvarnost u roku od nekoliko tjedana, što omogućava veliko iskustvo", rekao je MacDonald.

Image

Za posljednji dodir zgrade, svako je dijete u školi napravilo kružni token od šarene gline pečene u pećnici, ugrađene u drveni okvir građevine.

Uključivanje učenika u cijeli proces ne samo da ih je osnažilo, već je i stvorilo bolje igralište, prema Springettu i MacDonaldu.

Fotografiju napisao Matt + Fiona