Anonim
Image

Taller Paralelo pretvara napuštenu zgradu Mexico Cityja u kuću Cachai

Arhitektonski studio Taller Paralelo preuredio je napuštenu zgradu u Mexico Cityju kako bi stvorio ovu rezidenciju, koja je uređena oko dvorišta s reflektivnim bazenom.

Intervencija je revitalizirala zgradu iz 1960-ih koja se nalazi u kvartu Lomas de Chapultepec. Unatoč lošem stanju, građevina je bila spasljiva, prema studiji sa sjedištem u Mexico Cityju.

"Glavna ideja projekta bila je iskoristiti većinu strukturnih elemenata izvorne kuće kako bi je učinili profitabilnom", izjavila je firma koju u opisu projekta vode César Flores i Mikel Merodio.

Izvorna građevina izgrađena je u rascijepljenoj konfiguraciji, koju je Taller Paralelo sačuvao tijekom njihove intervencije. To znači da se Cachai House sastoji od tri etaže na stepenicama, s različitim nivoima povezanim kraćim stubištima.

Izdvojena značajka projekta je ulazno dvorište u prizemlju koje sadrži reflektirajući bazen zamotan betonskim zidovima označenim pločom i zaslonom od zaslona.

Image

Također, na ovoj je razini Taller Paralelo uključio višenamjensku dnevnu sobu koja će se koristiti kao filmska soba ili apartman za goste. Dostupan je bez ulaska u kuću, jer gostima nudi veću privatnost.

Betonske stepenice konzolne od betonskog zida obilježenog pločom vode iz vanjskog prostora u vrt iznad i glavni dom.

Image

Stambeni prostori zauzimaju prvi kat i uključuju svečano predvorje i dnevni boravak koji se izlazi na terasu. Tu je i mali vrt s japanskim stablom Guave.

Obiteljska kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica zauzimaju istočnu stranu na drugoj razini. Polovica naviše vodi do dječjih spavaćih soba, koje su okrenute prema vrtu i uživaju u zajedničkom balkonu - jedan u nizu uključenih u rezidenciju.

"Terase igraju vrlo važnu ulogu, tako da svaki prostor ima stvarnu povezanost s vanjskim; iskorištavajući kontekst", rekao je Taller Paralelo.

Image

Gornje dvije razine su za bračni par. Njihova spavaća soba, kupatilo i ormar nalaze se na jednoj strani, dok druga polovina sadrži radnu sobu i ležaljku.