Anonim
Image

Centar za posjetitelje na engleskoj obali izgrađen je da izdrži stoljeće u porastu

Vidikovac na engleskom primorju, koji je dizajniralo vijeće okruga Hampshire, ima vitak jednokatni krov i betonske peraje koje ga zakidaju od "lijepih i brutalnih" elemenata i dizanja razine mora.

Ovaj centar za posjetitelje i restoran osmislili su Službe za imovinu okruga Hampshire kako bi poboljšale iskustvo posjetitelja u seoskom parku Lepe na južnoj obali Engleske.

Image

Vidikovac zamjenjuje postojeći kafić i posjetiteljski centar, kojemu je prijetila opasnost od mora. Njegovo usko mjesto okruženo je drvećem iza i gleda preko Solenta ravno prema otoku Wight.

Dizajn i paleta materijala upoznati su s njegovim kontekstom i oštrom morskom klimom koju treba podnijeti.

Niz betonskih peraja podiže okupirana područja na 2, 5 metra iznad plaže kako bi se ublažio porast razine vode koji se očekuje u sljedećih 100 godina, dok veliki jednokatni krov pruža hladovinu i zaštitu od elemenata.

U zgradi se nalazi restoran, informativna točka za posjetitelje, uredi osoblja i prateći sadržaji, pružajući prostor za rekreaciju koji godišnje može primiti gotovo pola milijuna posjetitelja.

"Ograničena na usku granicu vlasništva nad zemljom na razini plaže, pored izvornog kafića, lokacija [zgrade] testirala je i politiku planiranja i tehničku stručnost dizajnera i inženjera", rekao je direktor vijeća za dizajn, Martin Hallum.

"Od početka je bilo važno da zgrada ima smirenost u okruženju koje može biti i lijepo i brutalno."

Centar se sastoji od dva povezana sveska s jednostavnom kutijom na stražnjoj strani koja sadrži servisne prostore, uključujući urede, sobu za sastanke, točku za informacije o posjetiteljima i kuhinju restorana.

Otvoreniji prostor na prednjem dijelu zgrade sadrži prostor za sjedenje restorana, koji se kroz plažu prostire kroz veliku traku prozora. Ovaj je prostor dovršen kosim krovom koji zaklanja bistre prozore koji pružaju pogled na drveće na stražnjem dijelu mjesta.

Prostor restorana povezuje se na oba kraja s terasama okrenutim prema istoku i zapadu, obloženim krivim drvenim ogradama i pružaju mogućnosti za ručavanje na otvorenom.

"Labavljenje geometrije ravne linije vanjskih terasa odgovara prirodnijem valovitom rubu moru i pruža elegantne, nautički oblikovane platforme na koje bismo mogli spustiti stepenice i drvene ploče", dodao je projektni tim.