Anonim
Image Vine Architecture Studio koristi tople tonove u obnovi kuće Love Walk u Londonu

Vine arhitektonski studio upotrijebio je niz toplih i prirodnih materijala za oblaganje stambenih prostora i proširenja ovog doma iz viktorijanske ere na jugu Londona, koji je prethodno bio kuća za kola.

Nekadašnji "ne voljeni, a opet karakterni" interijeri Love Walk ažurirani su u susjedstvu Camberwell, a koje je Vine Architecture Studio ažurirao, kako bi udobno smjestili četveročlanu obitelj.

Image

Zgrada je prvotno podignuta kao kuća za kola u kasnim 19. stoljećem, a služila je kao mjesto za odlaganje kočija s kolima i druge konjičke opreme.

Pretvoren je za stambenu upotrebu u 1990-ima, ali od tada je u velikoj mjeri ostao netaknut.

Image

"Iznova postojećih prostora često predstavlja brojne izazove, ali ima mnogo prednosti, poput smanjenja ugradnje građevinskog materijala u tkaninu mjesta i ponovnog oživljavanja izgubljene duše zgrade", objasnili su iz studija.

"Ova vrsta arhitektonskog sloja zahtijeva pažljivo utvrđivanje prednosti postojećih kako bi se proizveo uspješan sažetak starog i novog."

Sačuvajući šačicu neobičnih originalnih značajki, poput tamnoplavih stabilnih vrata na vanjskoj fasadi zgrade, studio je pretvorio prizemlje kuće u dnevni boravak otvorenog dizajna.

Zidovi su ovdje isprani gipsom - sulfatnim mineralom koji se obično koristi za izradu krede od gipsa ili ploča - ostavljajući iza sebe tamno ružičastu nijansu. Ugrađeni su i hrastovi podovi od jagodica.

Image

S jedne strane sobe nalazi se stol za blagovanje od tikovine iz sredine stoljeća na kojem stanovnici mogu uživati ​​u večeri, dok na drugoj se nalazi nekoliko vintage sofama.

Bljeskovi boje pružaju se izborom jastuka i prostirki s lokalnim izvorima koji trebaju oponašati tekstil koji je studio vidio na nedavnom putovanju tkanja tržišta u Tangeru u Maroku.

Osjećaj odvojenosti stvorio je novo stubište koje je zamišljeno da izgleda kao dvije polovice.

Dok gazišta i usponi na donjoj polovici imaju isti uzorak mrežnice kao i pod, stepenice na gornjoj polovici izrađene su od bijelog čelika i okačene su s stropa iznad na vitkim stupovima.

Uz blagovaonicu nalazi se kuhinja koja je upotpunjena ormarima od šperploče od breze, betonskim pločama i grafičkim plavim pločama koje kimnu prema boji vanjskih vrata.

Ovdje je studio proširio tlocrt u zapušteni kut postojećeg dvorišta, tvoreći vrtnu sobu ispunjenu svjetlom zatvorenu velikim pločama ostakljenja. Terakotske pločice izvode se izvana prema unutra.