Anonim
Neri & Hu vrhunski je hotel Alila Bangsar u Kuala Lumpuru sa "gradskom oazom"

Kineski dizajnerski studio Neri & Hu postavio je kulu u Kuala Lumpuru u Maleziji, hotel smješten pored bazena na krovu.

Alila Bangsar s 143 sobe smješten je na prvih osam katova nebodera na 42 kata smještenom između gradskih Brickfielda i četvrti Bangsar.

Neri & Hu je dovršio arhitekturu i interijere hotela, koji je osmišljen kao "urbana oaza".

Stabla su posađena u cijelom ulaznom predvorju u prizemlju i javnim gornjim pričama.

"Nakon ulaska, koncept 'urbane oaze' odmah je prisutan kroz bujne nasade drveća u unutrašnjosti", objasnili su Neri & Hu.

"Dolaskom u gornje predvorje na nivou 42, gost je dočekan u prostoru dvostruke visine, fenjeru otvorenom u okolni grad koji omogućava maksimalno prirodno svjetlo."

Image

Hotel je raspoređen sa pet spratova spavaćih soba s pet priča javnih površina.

Sve minimalne javne površine, ali ispunjene biljkama, presijecaju bijeli betonski stupovi i grede raspoređene u četverokutnu mrežu.

Image

Na unutrašnjosti zgrade ova se mreža nastavlja u crnoj boji, vizualno razlikujući hotel od apartmana ispod njega.

"Čvrsta strukturna mreža definira projekt izvana prema unutra, signalizirajući njegovu prisutnost na pročelju, a istovremeno djeluje kao okvir unutar kojeg se nalazi svaka funkcija hotela", rekao je studio.

Image

Bijela betonska mreža okružuje bazen, koji je srce hotela.

Pristup mu se iz hotelskog gornjeg predvorja na katu iznad "teatralnim velikim stubištem". Bazen je s obje strane bočan pored bazena i ležaljkom, a restoran ima pogled.

"Pojam krajolika koji se nastavlja iz eksterijera u unutrašnjost, prirode koja je ubačena u arhitekturu ključni je element koji povezuje sve javne prostore zajedno i definira urbanu oazu", rekao je studio.

"Sva se mjesta okupljaju oko dvorišta kako bi aktivirali ovaj prostor na neočekivane načine u svako doba dana."

Image

Jednostavna paleta bijelih gipsanih stupova u cijelom je hotelu kombinirana sa sivim kamenim podovima, Balau drvenim zidovima i stropovima te izrađenim brončanim detaljima.

Mreža koja prolazi kroz hotel nastavlja se unutar spavaćih soba gdje je predstavljena tamnim drvetom na bijelim zidovima od gipsa.

Svaka od spavaćih soba zamišljena je kao "koliba", koja uključuje kupaonicu unutar plutajućeg okvira, pored "zatvorenog dvorišta".

Ovaj dvorišni prostor je mala dnevna soba pokraj prozora, s pogledom na grad.

Image