Anonim
Image Urban Denver zgrada Tres Birds nalazi japanski restoran i aeroponski staklenik

Američka tvrtka Tres Birds Workshop na japanskom je restoranu u Denveru u Coloradu staklenikom s plastenicima sa kulama koje rastu bez tla.

Zgrada se nalazi u okviru bloka dugog miješanja, koji se zove S * Park, u kratkom za Park održivosti.

Lokalni studio Tres Birds Workshop osmislio je cjelokupni razvoj - koji obuhvaća stanovanje, komercijalni prostor i gradsku poljoprivredu - u blizini centra grada grada Coloroda.

Image

Za jedan kut stranice, tim je stvorio dvokatnu zgradu u kojoj će se nalaziti restoran na razini ulice i staklenik gornje razine.

Pravokutna tlocrta, zgrada se sastoji od relativno čvrste osnove izrađene od opeke i betona. Gore, potpuno ostakljeni volumen je prekriven krovom s više zazora, što građevini daje karakterističan izgled.

Image

Prizemni nivo dizajniran je za Uchi, nagrađivani restoran koji poslužuje niz japanskih jela, od wagyu govedine i hrastove ribe na žaru do sušija i sashimija. Njegova prva lokacija otvorena je 2003. godine u Austinu u Teksasu.

Image

"Uchi stvara hranu sa svježim sastojcima na načine koji prkose očekivanjima", rekli su arhitekti. "Namjera dizajna bila je podržati ovu misiju kroz program zgrade i osjetilno iskustvo prostora."

Image

S vanjske strane restoran se najavljuje velikim natpisom s pozadinskim osvjetljenjem. Posjetitelji stupaju u blagovaonicu u obliku slova L koja je organizirana oko centralnog pulta i bara. Blagovaonica sadrži dvije sobe s različitim atmosferom - jedna je lagana i topla, dok druga koristi tamnije tonove. Drveni zasloni pomažu u razgraničenju određenih zona.

Kao i drugi dijelovi razvoja S * Parka, arhitekti su nastojali koristiti zajedničke materijale na neočekivani način. Jedna od najistaknutijih karakteristika jela je njezin južni zid koji je sastavljen od obnovljenih crvenih opeka i kristalnih blokova izrađenih po mjeri.

"Ove kristalne cigle prenose svjetlost i energiju, povezujući udoban interijer s dalekim gradskim pejzažem, a oko prolaznika s toplom svjetlošću", rekao je studio.

Image

Područje uz zid od opeke sadrži "kaotičnu" stropnu instalaciju napravljenu od sirovih drvenih dasaka koji su bili ostaci prošlih projekata Tres Birds Workshop. Drvene ploče pomažu ublažavanju buke i doprinose osjećaju zatvorenosti prostorije. Tamnija blagovaonica također ima drvenu stropnu instalaciju, mada su ovdje letvice uređenije uređene.

Namještaj za blagovaonicu sastoji se od tamnih drvenih stolica i stolova te sjenica s tapeciranom presvlakom. Betonski podovi daju industrijski osjećaj koji se može suprotstaviti obilnom uporabom drva u blagovaonici.

Image

Gore, tim je stvorio staklenik od 650 četvornih metara koji "kuhinju opskrbljuje svježim organskim zelenilom dostupnim tijekom cijele godine".

Pod upravljanjem Altius Farms, područje uzgoja sadrži bijele, aeroponske kule za koje nije potrebno tlo. Biljke - koje uključuju salatu, bilje i jestivo cvijeće - redovito se miješaju s vodom koja sadrži hranjive tvari.

Image