Arhitektura

Sveučilište u Chicagu Centar Hong Kong od Revery Architecture zmije prolazeći kroz obronke brda

Sveučilište u Chicagu Centar Hong Kong od Revery Architecture zmije prolazeći kroz obronke brda
Anonim
Image

Revery Architecture dizajnira kampus staklenog stakla na padini Hong Konga

University of Chicago Center Hong Kong by Revery Architecture zastakljena je krivuljasta zgrada smještena na vitkim betonskim steznicima na strmoj, šumovitoj padini.

Stojeći iznad brda Davis i suočen s dramatičnim pogledom na more, kampus je zamišljen kao "stablo znanja" od strane tvrtke Revery Architecture - ranije Bing Thom Architects.

Image

Centar Sveučilišta Chicago u Hong Kongu smješten je na zaštićenom nasljeđu mjestu nekadašnjem vojnom objektu i pritvorskom centru. Neke građevine na popisu baštine iz ove ere i dalje se nalaze na nalazištu.

Obložena staklom od tri kata staklom proteže se obrisima mjesta obronka obale, obuhvaćajući tri građevine ove baštine.

"Dizajnerski mandat bio je uvažavanje i postojećih građevina baštine i složenog prirodnog krajolika, uključujući i javne pješačke staze mjesta", rekao je studio

"To je dovelo do odluke da se" pluta "projekt iznad povijesnih ostataka i bujnih stabala, ublažavajući poremećaj ekološkog krajolika."

Navedene zgrade obnovljene su i preuređene u dnevni boravak i učionice.

U staklenoj količini nalaze se dodatne učionice, uredi, izložbeni prostor i kantina, a sjedi na ne udaraljkavim gomilama koje je Arup posebno projektirao kako bi osigurao minimalan utjecaj na zemlju.

Središnja točka ovog prirodnog krajolika bilo je 75-godišnje plameno drvo, oko kojega se krila palube zgrade kreće u javni prostor za vježbanje i tai chi.

"Zavojit oblik koji lagano uvlači akademski program u obrise teškog terena mjesta, dotičući se samo u točkama najmanje provale", dodali su.

Image

Na razini drugog kata, ovaj stakleni oblik povučen je u svoje središte, kako bi se napravilo mjesto za naslijeđe građevine i stvorio veliki, zasađen prostor na terasi s pogledom na krajolik.

Staklena fasada prekrivena je ritmičkim uzorkom sunčanja kako bi se spriječilo pregrijavanje.

Image

Interijeri su održani minimalno, a izloženi betonski zidovi i drveni podovi stvorili su jednostavnu pozadinu za panoramski pogled.

Projekt je bio jedan od posljednjih na kojima je pokojni kinesko-kanadski arhitekt Bing Thom radio prije smrti 2016. godine. Sada preimenovani studio nedavno je završio aluminijsko obloženi Xiqu centar u hongkonškom okrugu West Kowloon u suradnji s Ronaldom Lu & Partnersom.