Arhitektura

WE-S Architecten dodaje dijagonalni nastavak od opeke u belgijski bungalov

WE-S Architecten dodaje dijagonalni nastavak od opeke u belgijski bungalov
Anonim
Image

WE-S Architecten dodaje dijagonalni nastavak od opeke u belgijski bungalov

WE-S Architecten dugačak, tanak nastavak u cigle presjekao je dijagonalno kroz plan ovog bungalova u Pittemu u Belgiji.

Studio WE-S Architecten sa sjedištem u Gentu prerušio se dodatak, koji se proteže s obje strane postojeće zgrade, obarajući cijelu fasadu crvenom opekom. Izrezani otvori garažnog prostora i natkrivene terase završeni su u kontrastnoj bijeloj boji.

Image

Proširenjem je nadograđena slabo izolirana kuća u kojoj je četvrtina plana predana nedovoljno iskorištenoj garaži.

Orijentirana na istok prema zapadu, nova dijagonalna traka soba probija se kroz izvorni plan, otvarajući središnji životni prostor s dvostrukom visinom i pružajući spavaće sobe. Također je stvorio novi, zaklonjeni prostor garaže.

Image

Tamo gdje se križaju dva dijela, odrezani su dio postojećeg volumena kako bi se stvorila vanjska terasa zaklonjena od vjetra i veže se s dnevnim boravkom.

"Projekt pokušava u potpunosti uklopiti postojeći bungalov unutar svog okruženja s određenom jednostavnošću u planiranju", rekao je WE-S Architecten.

Image

Tamo gdje novi, tanki oblik prelazi preko bungalova, tanji prostori hodnika s prozorima stvaraju igru ​​između kompaktnih i otvorenih prostora.

"Promjenjive visine prostorije igraju igru ​​kompresije i dekompresije, koja ima svoje težište u životnom prostoru dvostruke visine, " rekao je studio.

Image

Uzvisine kuće zadržane su jednostavno, s prozorima pune visine koji sjede u dubokoj cigli, s pogledom na okolni zeleni krajolik i vrt koji zauzima ostatak mjesta.

Iznutra, pretežno bijele završne obloge i polirani betonski pod, zajedno sa laganim drvenim spojnicama, stvaraju svijetle, otvorene prostore.

Nekoliko praksi odgovorilo je na tipične belgijske strukture modernim dodavanjima i preinakama.

U Flandriji je Veld ogrnuo kovačku radionicu crnim metalom i spojio je s domom iz 1950-ih, a Atelier Tom Vanhee dodao je par drvenih nastavaka s drvenim dodacima u ciglanu seosku kuću.