Arhitektura

Vo Trong Nghia Architects povezuje šest trokutastih paviljona za stvaranje zigzag ureda

Vo Trong Nghia Architects povezuje šest trokutastih paviljona za stvaranje zigzag ureda
Anonim
Image

Vo Trong Nghia Architects povezuje šest trokutastih paviljona za stvaranje zigzag ureda

Vo Trong Nghia Architects dovršio je seriju od šest trokutastih betonskih paviljona povezanih niskim blokom uredskih prostora za vijetnamsku telekomunikacijsku grupu Viettel.

Ho-Chi Minh gradski Vo Trong Nghia Architects uredili su velike betonske paviljone, koji imaju odsječke u obliku slova V, u cik-cak formaciju. Visoke betonske ploče povezane su jednokatnim kancelarijskim blokom.

Zgrada je zamišljena tako da predstavlja visoki zid obližnjem gradu i južnom suncu, ali otvorena je zasađenim krovnim terasama prema susjednom jezeru i zelenim površinama na sjeveru.

Image

"Zidovi stvaraju otvoren oblik knjige, ispunjen prirodom", objasnio je Vo Trong Nghia Architects, "dopuštajući ljudima da se opuste i koncentriraju".

"Visoki zidovi u obliku slova V dizajnirani su tako da istjeraju oštro sunčevo svjetlo, kao i predstaviti snažnu, impresivnu fasadu posjetiteljima"

Image

Novi kompleks smješten 20-ak kilometara od Hanoja u četvrti Thạch Thất, smješten je na rubu obrazovnog centra Viettel Academy, koji je također dizajnirao Vo Trong Nghia Architects.

U zgradi se nalaze objekti za obuku novih inženjera tvrtke.

Image

Prostori su dizajnirani tako da se povuku od gradova na koje će mnogi zaposlenici biti naviknuti, pružajući prostor za sastanke izvan terena i "kampove za podizanje" okruženi zelenim krajolikom.

Dizajn Vo Trong Nghia Architects želi povezati unutarnje prostore izravno s vanjskim dijelom, a ostakljene prostorije za sastanke kojima se pristupa između praznina stvorenih između visokih betonskih zidova.

Ove betonske ploče stvaraju zaklonjena, osvijetljena neba unutarnja dvorišta ili svijetle vanjske terase sa stablima okrenute prema sjeveru.

Image

Obrasci malih kvadratnih otvora u tim zidovima u obliku slova V omogućavaju izravnu sunčevu svjetlost na vrtne terase, a kriške izvan njihovih točaka - koji su okrenuti izravno prema jugu - omogućuju kontroliranu količinu svjetlosti na vrtovima krova i u predvorje dvostruke visine središnji paviljon.

Ispod visokih betonskih zidova nalazi se blok niske razine koji povezuje svaki poseban oblik, tkajući se između svakog paviljona i pružajući pristup vrtovima iznad.

Južno je ovaj niski blok obrubljen arkadom zasjenjenom betonskim stupovima, a na sjeveru same dvorane za sastanke gledaju na jezero s ostakljenom celom visinom, s velikim stolovima za sastanke koji zrcale oblik same zgrade.

Stepenice pružaju pristup između različitih razina terase, a najviša je ona s pogledom na jezero s stepenastim profilom.

Image

Vo Trong Nghia osnovao je svoj studio 2006. godine. Često gura prirodu u prvi plan svojih shema, s nedavnom kućom Ha koja sadrži životne prostore povezane vrtnim terasama, a zatvorenu zemljanu zemlju blizu Hanoja dizajniranu s krovom pokrivenim voćkama.