Anonim
Image

Ryan Leidner dodaje minimalnu dogradnju zgrade salona San Francisco

Kalifornijski arhitekt Ryan Leidner uredio je vrt između renovirane rezidencije iz 19. stoljeća u četvrti Misije San Francisca i njezinog minimalnog proširenja straga.

Kuća Harrison Street prvotno je sagrađena 1888. godine, a služila je kao salon i rezidencija vlasnika na katu. Posjedovanje je sljedećih godina imalo nekoliko korištenja, ali je nestalo dok ga novi vlasnici nisu nabavili.

Dotaknuli su Ryan Leidner Arhitekte da izvrše remont i dodaju dodatak, koji je arhitekt Leidner "moderni kontrapunkt urbanom kontekstu".

Iako materijali za kuću sadrže minimalnu paletu, arhitekt je i dalje prihvaćao povijesnu strukturu i ostale građevine u susjedstvu. Vodoravne ploče za sporedni kolosijek obložene su vanjštinom novog proširenja kako bi stvorile "razigrano tumačenje razmjera i materijalnosti".

Image

Leidner je napustio središte parcele za vrt uguran između povijesne strukture i novog stana kako bi stvorio razdvajanje između njih i njihovih funkcija.

"Zamišljena kao dom u dva dijela, privatnije funkcije kuće odvijaju se u novoizgrađenoj dvokatnoj strukturi na stražnjem dijelu parcele, dok nasuprot dvorištu preuređena prednja zgrada koristi se za više društvenih funkcija i okupljanja ", rekao je Ryan Leidner Arhitekti u opisu projekta.

Image

Dvorište je ukrašeno ležaljkama, sadnicama i mladim drvetom u središtu, a čini glavni prilaz nekretnini.

U staroj zgradi salona, ​​koja se naziva "prednja kuća", gornji kat je uklonjen, stvarajući unutrašnje visoke stropove koji su postali bijeli. Izgled je otvorenog plana tako da se može lako prilagoditi za različite namjene, poput okupljanja, večera ili kao prostor za opuštanje.

Image

"Pridržavajući se suptilne palete prirodnih tonova drva i bijelih površina, prednja je kuća dizajnirana kao opušteni društveni prostor, gdje se dječje igranje i popodnevno opuštanje lako mogu pretvoriti u večernju večeru", rekao je arhitekt.

Velika klizna staklena vrata vode iz dvorišta u novi volumen u stražnjem dijelu objekta, koji sadrži obiteljsku kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu.

Image

Leidner je maksimalno iskoristio malu zgradu od 1320 kvadrata (122 četvornih metara) prekrivajući cijeli zid policama za odlaganje. Ovi se ormari također koriste za prikrivanje kupaonice iza.