Arhitektura

Svjetlosna baraka je vrtni studio za praksu Richarda Johna Andrewa

Svjetlosna baraka je vrtni studio za praksu Richarda Johna Andrewa
Anonim
Image

Richard John Andrews gradi vrtni vrt kao vlastiti arhitektonski studio

Arhitekt Richard John Andrews je u svom vrtu u istočnom Londonu izgradio The Shed Shed, višenamjensku šupljinu od stakloplastike, u koju je smjestio svoj arhitektonski studio.

Nazvani Svjetlosnim šupljom zbog svog prozirnog polikarbonatnog krova, studio veličine 12 metara četvornih sagradio je Andrews i njegov pomoćnik u samo 21 dan.

Image

Okvir od drveta čini glavnu strukturu sljemenjaka sljemenjaka koji je obložen crnim valovitim pločama od stakloplastike i iznutra obložen šperpločom.

Materijali su odabrani kao lagani kako bi se pojednostavila izrada na licu mjesta. Dizajn je također modularan, kako bi se doveo na mjesto kroz nedavno završen, plutoviti nastavak glavne kuće.

"Prihvaćanjem tvrdog rublja, pokvarljivog materijala, ponovno sam potvrdio mogućnost upotrebe proizvođača koji se bavi malim arhitektonskim poduhvatima", rekao je Andrews.

Polikarbonatni krov uveden je kako bi iskoristio sunčevu svjetlost u vrtu koji je okrenut prema jugu, pretvarajući ga u difuznu, ambijentalnu svjetlost, a ne u oštro, izravno svjetlo i podvrgavajući se aktivnostima poput izrade modela.

Izlazeći na vrt s kliznim vratima, šupa pruža prostor za radni stol za dvije do tri osobe.

Također se može koristiti za širok spektar aktivnosti koje omogućava Andrews-u da spoj obiteljskog života i zajedničkog rada.

Image

"Studio želi stvoriti fleksibilan pristup radu i igranju, prebacujući svoju funkciju kako bi postao zabavni prostor za ljetna druženja i intimnije funkcije", rekao je Andrews.

"Svjetlosna bara nudi vrhunsko rješenje za uobičajenu baštu ili ljetnikovac, po sličnoj cijeni."

Plan studija je podijeljen na prostor za radne stanice, plus toalet, kauč na razvlačenje i ormar za odlaganje.

Na prednjoj strani šupe nalazi se mali prostor za sjedenje od plute, koji sadi pokraj sadnica, stvarajući labav prag s vrtom.

Image

"Projekt je bio osvježavajući podsjetnik na ono što se može postići kada su razmjeri i proračun ograničeni", rekao je Andrews.

Andrews je osnovao svoj arhitektonski i dizajnerski studio 2017. godine, studirajući na arhitektonskoj školi u Canterburyju.

Sličan projekt nedavno je dovršila praksa Silver & Co, koja je vrtnu baštu pretvorila u studio umjetnika obloženih cinkom za par u zapadnom Londonu.