Anonim
Image

Daniel Libeskind otkrio je dizajn za Maggie's Center u londonskom Hampsteadu

Daniel Libeskind najnoviji je arhitekt koji je dizajnirao Maggiev centar za skrb o raku, puštajući vizualne prikaze zgrada prekrivenih kutnim drvenim žuljevima koji će biti izgrađen u Londonu.

Maggie's centar smjestit će Kraljevska besplatna bolnica u Hampsteadu, na sjeveru Londona.

Montažne drvene rešetke oblikovat će pročelje, postavljeno pod kutom kako bi pružilo sjenčanje sunca i stvorilo zavojni oblik centra koji je osmišljen kao mjesto dobrodošlice.

Image

"Bit će dizajniran da u suprotnosti s kliničkim bolničkim okruženjem, privlačeći pridošlice s pristupačnim i valovitim drvenim oblikom", rekao je Studio Libeskind.

"Drvo je odabrano kao obnovljivi materijal koji naglašava ljudski karakter zgrade."

Iznutra rešetke će okvirima prikazati prozore kroz prozor. Bit će ukupno 97 prozora koji osiguravaju da se 26 soba ispuni prirodnom svjetlošću.

Maggie centri su dobrotvorni prostori širom Ujedinjenog Kraljevstva i Hong Konga koji nude stručnu podršku oboljelima od raka, bilo da su oboljeli od bolesti ili su pogođeni bolešću voljene osobe ili člana obitelji.

Image

Maggie's Hampstead imat će mali otisak, ali kako bi maksimizirali prostor, zgrada će biti veća na gornjim pričama.

Na krovu, koji je ravan s okolnim drvećem, izgradit će se krovni vrt.

Na oba ulaza postavit će se uređeni vrtovi sa sjedećim garniturama, zajedno sa šetnicama koje će spajati centar sa bolnicom.

"Ulogu ove zgrade vidimo u pružanju oaze obolelima od raka, mjestu predaha u sve kaotičnijem i birokratskom svijetu", dodao je arhitektonski studio.