Arhitektura

Fraher & Findlay dodaje dvorište s divljim cvjetovima u The Courtyard House

Fraher & Findlay dodaje dvorište s divljim cvjetovima u The Courtyard House
Anonim
Image

Fraher & Findlay dodaje londonsku kuću dodatak sa divljim cvjetovima

Fraher & Findlay je sagradio stražnji produžetak s divljim cvjetovima, dvorište sa staklenim zidom i potkrovlje za kuću 20. stoljeća u Londonu.

Dizajn arhitektonskog studija Fraher & Findlay za kuću Courtyard temelji se na povijesti lokaliteta zaštićenog područja jugozapadnog Londona.

Image

U 19. stoljeću zauzeli bi ga voćnjaci i vrtovi poznati po svojim proizvodima.

Stražnji nastavak glasi kao dvije različite kocke od opeke, viša u kojoj se nalazi kuhinja, a donja u vrtu okrenuta prema vrtu.

Image

Vrtovi s divljim cvjetovima na vrhu dvorišta dvorišta Dvorišta dizajnirani su kao još jedan vrtni prostor na koji se pruža pogled iz spavaće sobe prvog kata.

"Kako bi se izbjeglo stražnje proširenje pune širine, dizajn uništava stražnju masu zgrade", kaže se u praksi.

"Odlazak produžetka dolje u vrt kako bi se ublažila promjena razine koja je bila problematična za postojeću kuću."

Image

Svjetlo krova u kuhinjskom bloku poboljšava osjećaj povezanosti s vrtom, a novi prozori s visokom razinom slike u okviru životnog prostora pružaju pogled na krov od divlje cvijeće donjeg proširenja.

Na stražnjem dijelu velikog životnog prostora u prizemlju izgrađeno je ostakljeno dvorište kako bi se maksimizirala veza između vrta i interijera kuće.

Dvorište također unosi svjetlost i prirodnu ventilaciju duboko u plan, te stvara zaklonjeno vanjsko mjesto za sjedenje.

U potkrovlju potkrovlja nalaze se dvije dodatne spavaće sobe do kojih se može doći produžetkom izvornog stubišta umjetnosti i zanata.

Image

Sva nova područja odnose se na izvorne završne radove doma umjetnosti i zanata, s detaljima od drva i mjedi.

Proširenja Dvora dvorišta razlikuju se po glatkim betonskim podovima i crnim metalnim prozorima.

Image

Fraher Architects osnovali su 2009. godine Joe i Lizzie Webster, a 2018. godine udružili su snage s Findlay konstrukcijom kako bi postali Fraher & Findlay.

U praksi su ranije radili na brojnim proširenjima u Londonu, uključujući crnu metalnu obloženu Signalnu kuću i proširenju izgrađenu tečajevima crnog zida.