Anonim
Image

Perkins i Will dizajniraju urede Europske komisije "otporni na budućnost"

Londonski studio Perkins i Will, radeći s madridskim arhitektonskim studijom Rafael de La-Hoz, pobijedio je na natječaju za dizajn ureda Europske komisije u Bruxellesu.

Zajedno s njemačkim pejzažnim arhitektima Latz + Partnerom i španjolskim savjetnicima za inženjering TYPSA izgradit će uredski kompleks koji može smjestiti 5.250 ljudi u europskom kvartu belgijske prijestolnice.

Dizajn konzorcija izabran je za još devet prijava međunarodnih timova u slijepoj konkurenciji za projekt.

"Budućnost, elastičan i inovativan"

Rafael de La-Hoz i Perkins i Willov dizajn je izabran da "nudi budućnost, otporno i inovativno rješenje" za zamjenu sadašnjih zastarjelih objekata, rekao je žiri.

Kompleks Europske komisije bit će izgrađen na mjestu sadašnjih ureda i kombinirat će radne prostore s javnim vrtovima, trgovinama i umjetničkom galerijom s ciljem poboljšanja prostora za zaposlenike i mještane.

U usporedbi sa postojećim zgradama, on će proizvoditi 50 posto manje ugljičnog dioksida i koristiti 70 posto manje energije za pokretanje.

"Veliki projekti urbane obnove jednom su u generaciji prilike da se pomogne mjestima da se razvijaju", rekao je Steven Charlton, upravitelj londonskog studija Perkins i Will.

"Kao globalna praksa s jakom londonskom prisutnošću, intenzivno smo radili na mnogim građanskim projektima u cijelom svijetu i vjerujemo da tehnologija i dobrobit znatno nadolaze arhitektonski plan, postoji ogromna prilika za napredovanje novih standarda u održivosti i dobrobiti."

Europska komisija vodi EU