Anonim
Image

Con Form Architects otvara potkrovlje sa potkrovljem od stakla i čelika

Con Form Architects pretvorio je mali londonski potkrovlje u svijetli kućni ured umetanjem ostakljenog dijela s velikim prozorima od čelične stolarije.

Nazvani Dormore - portmanteaux "spavaonice" i "more" - pretvaranje potkrovlja pretvorilo je težak prostor s niskim stropom u svijetli radni prostor za klijenta, koji je počeo raditi od kuće.

Image

Con Form Archictects napravio je jednostavan, ali dramatičan potez: izvadio je veliku krišku sa stražnje strane krova i napunio ga ostakljenjem, preplavljujući inače natrpani potkrovni prostor svjetlošću.

Umjesto da se stapa s okolnim krovovima, novi je prozor zasnivan na ovom novom staklenom krovu.

Image

Zidna daska je umotana u čeličnu oblogu od antracita, suptilno je označavajući kao razlikuje od popločanih krovova okolnih zgrada.

"Veliki otvor olakšava intrigantan, taktilni odnos s postojećim istaknutim opečnim dimnjakom i parapetom, obično ograničenim na inače daleki svijet krovnih pejzaža", rekao je studio.

Image

Nastavljajući postojeće stubište, kompaktno preklopljeno čelično stubište vodi do novog potkrovljenog prostora, prolazeći kroz malu krovnu terasu dostupnu kroz veliki rotirajući prozor.

Za samu studiju, područja postojećeg zida od cigle i dimnjaka ostavljeni su izloženi, prekriveni vodoravnim podatkom od hrastovine i policama, ispod kojih se nalaze bijeli drveni elementi i popločen pod.

Image

Povećana razina poda stvara mali prostor s niskim stropom ispod krovnog prozora, koji je odvojen od uredskog prostora.