Arhitektura

Di Gregorio Associati okružuje Monticello zasađenim betonskim pergolama

Di Gregorio Associati okružuje Monticello zasađenim betonskim pergolama
Anonim
Image

Di Gregorio Associati okružuje seosku talijansku kuću zasađenom betonskom pergolom

Oko Monticello, kuće od opeke koju je obnovio Di Gregorio Associati Architetti u sjevernoj Italiji, postavljene su betonske pergole.

Di Gregorio Associati Architetti obnovio je i proširio seosku kuću okruženu vinogradima, otvorivši svoj interijer terasama okruženim velikim betonskim okvirima.

Image

Ostavši izvornu strukturu kuće u velikoj mjeri netaknutu, arhitektonski studio okružio je tri strane kuće dvostrukim prstenom od betonskih rešetki.

Unutarnje područje tvori ostakljeni produžetak, a vanjska konstrukcija ga štiti od sunca, a biljke rastu dolje iz betonskog okvira.

Na sjeveru i istoku životni se prostor otvara na prostore za sjedenje, opet zaklonjene ispod biljaka koje rastu na betonskim okvirima.

Na zapadnoj strani je zadržana ravna opečna fasada izvorne zgrade i uvedeni veliki prozori.

Image

"Međuprostorni prostor smješten je između cigle drevne proizvodnje i novog betonskog okvira", rekao je osnivač studija Francesco Di Gregorio.

"Idealno predstavlja intimne odnose između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koje kuća stalno ispituje."

Panoramski pogledi na okolni krajolik u kontrastu su s unutarnjim obloženim tkaninama od tkanine koje ravnaju zidove postojeće ciglene konstrukcije.

"Perimetrični zidovi izvornog volumena presvučeni su njemačkom tkaninom različitih boja, naizmjenično s talijanskom keramikom i kvarcitom iz obližnje rijeke Val Taro", rekao je Di Gregorio.

Image

Prizemlje postojeće zgrade otvoreno je za stvaranje neprekidnog prostora za život, kuhinju i blagovaonicu, organizirano oko središnje jezgre u kojem su smještene stepenice i kupaonica, te obložena europskim hrastom.

Čelik i mjedeni detalji korišteni su za podjelu različitih završnih materijala stare i nove zgrade, a trake od metala protežu se uz rubove gdje se susreću materijali.

Image

Na gornjoj razini nalaze se spavaće sobe i dodatni kupaonski prostor koji su također dostupni drugim stubištem na zapadnom rubu kuće.

Prethodni projekti Di Gregoria također su uključivali preobrazbu starih ruralnih struktura. Stan u Föhru završen s Karin Matz uključio je pretvaranje nekadašnjeg sijena seoske kuće u životni prostor obložen mrljama plavim pločicama.