Anonim
Image

Montalba Architects spaja zemljane materijale s betonom i metalom u Vancouverovoj teretani Equinox

Izbjeljeni orah, pocrnjeni čelik i razne vrste mramora nalaze se u ovom vrhunskom fitness centru tvrtke Montalba Architects, koji je osmišljen kako bi evocirao "isklesani kanjon".

Image

Equinox Vancouver nalazi se unutar uredskog tornja u gradskom kvartu.

To je jedno od nekoliko novih lokacija za njujorški fitnes brend, koji posluje sa oko 100 luksuznih teretana u Sjevernoj Americi i Londonu, uključujući objekt u Los Angelesu MBH Architects.

Web mjesto Vancouver - treće u Kanadi - dizajnirao je Montalba Architects, koji ima urede u LA-u i Lozani, Švicarska.

Image

Projektantski tim osvrnuo se na gradski arhitektonski krajolik, ali i okolni prirodni okoliš.

Pojam "isklesani kanjon" pojavio se i pokrenuo dizajnerske odluke unutar dvorane, površine 2 0007 četvornih metara, površine 30 000 četvornih metara.

Image

Bijeli orah je zaposlen u cijelom klubu - materijal koji je posebno odabran za mjesto u Vancouveru zbog velikog broja stabala.

Savjeti o kontrastu crnog i bijelog mramora ugrađeni su u različita područja, kao što su reflektirajuća metalik.

Paleta materijala ima za cilj utjeloviti "savršen spoj moderne urbanosti grada istovremeno pozdravljajući netaknute prirodne elemente Tihog sjeverozapada".

Image

Izložba kluba vježbanja sadrži čelične rešetke obložene prahom koji omogućuju prirodnom svjetlu da prodre u unutrašnjost.

Gosti stupaju u predvorje dvostruke visine sa stropom zrcaljenim zrcalom i prekrivenim betonskim podom. Prostrani prostor zamišljen je za privlačenje zaštitnika i uspostavljanje snažne veze između klupske dvije razine.

Image

"Veličanstvenost ovog središnjeg prostora oštro je suprotstavljena malim intimnim uvalama koje postaju utočište za socijalnu interakciju", rekao je studio u opisu projekta.

Image

Posjetitelji se prijavljuju na kutnoj, crnoj recepciji. Iza nje, naglašeni zid je okrenut kosim drvenim daskama. Uredi za članske usluge smješteni su u sobama sa staklenim zidovima koje se trebaju osjećati visoko dostupnim.

Predvorje sadrži intimni dnevni boravak s vodoravnim kaminom postavljenim unutar sive, fasadne stijene. Za prekrivanje zidne površine korišten je betonski kompozitni materijal koji je dovezen iz Španjolske.

Image

Dekor u prostoru za sjedenje i drugdje potražen je od marki kao što su Tacchini, Stellar Works i Walter Knoll. Crna, bijela i nijanse sive daju interijeru moderan, industrijski osjećaj.

Istaknuto, stepenirano čelično stubište povezuje predvorje s gornjom razinom, gdje su smještena područja za vježbanje. Zidovi hodnika obloženi su porculanskim pločicama iz Italije.

Image

"Bogati, prirodni materijali od kamena i drveta stvaraju suptilnu teksturu tijekom cijelog vremena, vraćajući se u konceptualni kanjon dok rade na programskom definiranju prostora i usmjeravanju zaštitnika do glavnih nogostupa", rekao je studio.

Image

Klub sadrži pola šesnaest studija za pilates, barre, jogu i druge časove. Osvjetljenje uvale emitira meku svjetlost, dok pozadina s uzorkom dodaje osjećaj energije i pokreta.

Podovi studia obloženi su ili pločicama od oraha ili porculana, dok se u kardio i područjima za izgradnju čvrstoće koristila guma.

Svlačionice, smještene na prvom katu, sadrže neutralnu paletu boja i mramorne naglaske.

Image