Anonim
Image

UAD spaja tradicionalne i suvremene forme za dvoranu hotela Shaoxing

Arhitektonski institut za dizajn i istraživanje sa Sveučilišta Zhejiang dovršio je novu dvoranu za hotel Shaoxing na istoku Kine.

Velika središnja dvorana s trostrukom visinom izgrađena je kako bi povezala hotel s prirodnim okruženjem mjesta Shaoxing, spajajući tradicionalne kineske arhitektonske elemente s modernim oblicima i materijalima.

Image Fotografiju napisao Zhang Chenfan

Radeći kako sa postojećim strukturama, tako i novoizgrađenim elementima, dvorana hotela Shaoxing uključuje biljke, vodu i mostove.

"Pokušali smo izbjeći drastičnu obnovu i tražiti umjetničko spajanje krajolika kako bismo izgradili urbanu šumu koja gleda prema gradu", objasnio je Arhitektonski institut za dizajn i istraživanje sa Sveučilišta Zhejiang.

Image

Oblici krovnog krova, dizajnirani tako da oponašaju konture okolnih planina, prekrivaju središnju dvoranu. Ispred ulaza u sjeverni i južni dio nalaze se tanke kolonade zaštićene velikim nadvratnicima.

Mješavina tamne opeke i drveta, bijelih zidova i bakra obloženih stupovima pomažu uklapanju velike strukture u susjedno šumovito područje.

Image

Postojeće hotelske zgrade uključuju primjere tradicionalnih kineskih građevina, a dvorana posreduje između tih starih zgrada, krajolika i njegovih modernih potreba.

"U procesu dizajniranja reorganizirali smo prirodne i tradicionalne elemente - planinu, kamen, krov, prozor, stupac - u novi arhitektonski oblik kao značajne simbole", rekao je arhitektonski studio.

Image

Duž istočnog i zapadnog ruba dvorane raspoređene su pomoćne prostorije koje ne bi ometale glavnu os kroz zgradu.

Ove uzvisine, koje gledaju na vrtne staze, obrađene su uzorcima od metala s uzorkom. Osvijetljeni odozdo noću, zasloni stvaraju efekt poput fenjera.

Image

Na krajevima zabatnih stupova koji su stvorili svaki krovni dio uvedene su ostakljenosti, stvarajući područja svjetleće rasvjete prekrivena geometrijskim metalnim uzorkom.

Iza kolonada staklene fasade dvorane prekrivene su drvenim pločama izrezanim tankim prorezima, pružajući malo privatnosti, a svjetlost ulazi u zgradu.

Image