Arhitektura

Hackney House sadrži crnu stolariju i saunu s vrtom

Hackney House sadrži crnu stolariju i saunu s vrtom
Anonim
Image

Hackney House sadrži crnu stolariju i saunu s vrtom

Glazurano proširenje pomoglo je londonskom Applied Studiju da osvijetli interijer ovog doma Hackney, koji se može pohvaliti detaljima uređenja od crnog drveta i saunom u stražnjem vrtu.

Hackney House je nekada ugostila niz mračnih i poker soba, ali ju je Applied Studio preuredio kako bi udobno primio svoje vlasnike - mladi bračni par koji je nekretninu kupio prije nekoliko godina.

Image

Donedavno je par radio u Europi, ali po povratku u London bili su željni uspostaviti svoj „dom iz snova“ u kojem bi mogli živjeti godinama koje dolaze.

"Oni su više voljeli to područje, u blizini Broadway marketa, i željeli su poboljšati svoju kuću, a ne preseliti se", rekao je Dezeen upravni direktor studija Patrick Abrams.

Studio je počeo proširivanjem stražnje strane kuće kako bi se smjestio otvoreni prostor za kuhanje i blagovaonicu.

Polovina sobe posvećena je kuhinji u kojoj se nalaze drveni ormarići od drveta od crnog drva i podovi obloženi ševronom obloženi granitnim pločicama.

Blijedo sivi mramor korišten je za izradu pločica, površinskih pulta i dvije police na kojima stanovnici mogu spremati posuđe i sastojke.

Image

"Željeli su živu kontrast između pozadine i elemenata igra", objasnio je studio.

"Dakle, radili smo s njima na uvođenju prirodnih elemenata kako bi se ovo omekšalo, otuda vidljivo zrno u stolariji, patinacija udubljenih ručica i prirodne kvalitete podne pločice."

Image

Na drugoj polovici prostorije nalazi se stol za blagovanje i stolice, postavljene ispod kosog ostakljenog krova.

Kao i u kuhinji, podovi su ovdje po šavronskom uzorku, ali završeni su u drvetu svjetlosti. Stvara izrazitu crtu gdje je stajao granični zid za koji se studio nada da će suptilno kimnuti kući "izvorni karakter".

Ogromna ljuljačka vrata kroz koja se ulazi pružaju pristup uređenom vrtu, gdje je postavljena dodatna konstrukcija za stvaranje vanjskog prostora za slobodno vrijeme za klijenta.

Unutra je mali prostor za sjedenje obložen drvetom, tušem i saunom.

Studio je unio svjetlo u ostatak kuće pomoću Crittall vrata za povezivanje stambenih prostora.

Ekspanzivno krovno prozorsko svjetlo ujedno se sputava novim stubištem dvostruke visine, što vodi do popločanog mansardnog krovnog proširenja.

Sadrži glavnu spavaću sobu koja nastavlja paletu materijala dolje s ormarima od tamnog drveta pune visine.

Većina njezine susjedne kupaonice obložena je sivim mramornim pločicama, upotpunjenim jet-crnim tušem i slavinama.

Image

Kako je London ograničen kada je u pitanju vanjski prostor, arhitekti i dizajneri nastavljaju s pronalaženjem načina kako najbolje iskoristiti vrtove.

Neil Dusheiko dodao je uredski studij joge u stražnji dio kuće u Camdenu, koja se hvalila fasadom ugljenog kedra, dok su Weston, Surman & Deane podigli pismeni odmor u stražnjem dijelu kuće Hackney.