Anonim
Image

Put koji gradimo stvara kapelicu u nizozemskoj šumi

Amsterdamski arhitektonski studio The Way We Build je u kampu unutar šume Robbenoordbos na sjeveru Nizozemske izgradio pokretnu kabinu sa unutrašnjošću kupolastog drveta.

Kabina od 15 četvornih metara dizajnirana je kao "meditacijsko utočište prirode" na ronoti Het bos - što u prijevodu znači "Šuma zove" - ​​kampu u blizini nizozemske obale.

"Kabina je namijenjena metropolitanskim ljudima koji se žele pomladiti u blizini prirode kako bi izbjegli digitalno zagađenje današnjice", rekao je Arjen Aarnoudse, suosnivač tvrtke The Way We Build.

Jednostavna kabina izrađena je od niza topolonih drvenih lukova koji podupiru krov zgrade i oživljavaju unutrašnjost.

"Konstruktivni drveni lukovi topole stvaraju kupolastu strukturu koja gostima pruža osjećaj poput kapelice", rekao je Aarnoudse za Dezeen.

"U povijesti religiozne arhitekture oblik kupole se koristio kao reprodukcija zaklona između zemaljskog i nadnaravnog", nastavio je Aarnoudse.

"Oblik lukova i kupola pomaže gostima da se ponovo povežu sa sobom i stvore pozitivnu energiju za meditaciju."

Jedan luk izvire iz središnjeg stupa koji na stražnjoj strani kabine dijeli prostor za krevet od kompaktnog dnevnog i kuhinjskog prostora.

Mali wc nalazi se uz prostor spavaće sobe, dok je glavni prostor jednostavno završen pisaćim stolom i parom stolica uz plamenik na drva.

Image

Dva zida kabine u potpunosti su ostakljena kako bi posjetitelji ostali izvan kampa, dok su ostala dva čvrsta zida obložena drvenom oblogom.