Arhitektura

Crvena drvena zavjesa okružuje ulazni paviljon u hotel Eriksberg i rezervat prirode

Crvena drvena zavjesa okružuje ulazni paviljon u hotel Eriksberg i rezervat prirode
Anonim

Crvena drvena zavjesa okružuje ulazni paviljon rezervata prirode Sandellsandberg

Zavjesa od crvenih ploča od drvene građe drapira se oko ulaznog paviljona u hotelski i prirodni rezervat Eriksberg u Blekingeu, Švedska, koji je dizajnirao Sandellsandberg.

Nazvana vanjski Eriksberg, svijetlo crvena zgrada dizajnirala je švedska studija Sandellsandberg kako bi poboljšala kvalitetu i plovnost ulaznog područja prirodnog rezervata.

Ima "tekstilni izgled" namijenjen evociranju kazališne zavjese koja se otvara za otkrivanje prirodnog rezervata, a prva je u nizu građevina koje će studio dizajnirati za park.

"Prije nije postojao poseban ulaz u rezervat prirode, što je ponekad činilo da se posjetitelji zbunjeno okrenu vratima", objasnio je arhitektonski studio.

"Dakle, najveći su izazovi bili ojačati identitet mjesta i pružiti pretpostavljenim posjetiteljima prvi dojam rezervata. Vizija je bila osigurati prirodni rezervat modernim zgradama, ali s cjelokupnim dizajnom koji podsjeća na tradicionalnu arhitekturu Blekinge."

Vanjski Eriksberg mjeri 600 četvornih metara, a ima oblik divovske kabine koju je Sandellsandberg modelirao po stajama i tradicionalnim duguljastim kućicama - vrsta duge i uske nastambe drvene građe s jednom sobom.

Ima drvenu konstrukciju izgrađenu tradicionalnim tehnikama gradnje Blekinge, a kompletan je s velikim prozorima i asimetričnim krovovima od slame.

Svijetle crvene drvene ploče pružaju se s krovova s ​​krovom i pružaju se pogledi kroz staklene zidove zgrade.

Oni također draperaju prema gore na bilo kojem kraju zgrade kako bi pružili pristup dvama dvorištima s unutrašnjosti kuće.

Dvorišta vode posjetitelje unutra kroz džinovska staklena vrata, gdje ih na mezarinskom katu dočekuje kafić, dućan i izložbeni prostor za javna događanja i predavanja.

Ovi su prostori kompletirani sa svijetlo bijelim završetcima koji su kontrasti školjke zgrade, a osvijetljeni su džinovskim svjetlosnim svjetlom i žaruljastim svjetlosnim nijansama od ratana koji upravljaju duljinom zgrade.

Sandellsandberg je osnovao 1995. Thomas Sandell i Ulf Sandberg, a švedski je arhitektonski studio koji trenutno vode Thomas Sandell, Joakim Uebel, Jenny Kåhre i Anders Rotstein.

Ostali projekti studija uključuju mesingani bar Primewine u Stockholmu i uzvišenu kuću u starom ribarskom mjestu koje ima blijede borove podove, visoke stropove i betonski kamin.